Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Erken seçimlere müsaade etmeyeceğim

Aspen Enstitüsü’nün temsilcilerini makamında kabul eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, erken seçimlere müsaade etmeyeceğini söyledi.

Poroşenko görüşmede hükümetin yenilenmesi konusunun parlamento ve koalisyon ortaklarının sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Poroşenko, “Altını çizmek isterim ki hâlihazırdaki durumda, erken parlamento seçimlerine müsaade etmeyeceğim. Bazı siyasi liderler yenilenme istiyorlar. Gerçek şu ki erken seçim için çalışarak bulanık suda balık avlıyorlar. Bunun için zamanımız yok. Bir erken seçin yarım yıl kaybına ve popülizme neden olacak böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Neticede karşımıza daha iyi bir parlamento da çıkmayacak. Bu parlamentoyla çalışmayı öğrenmemiz gerekir.” dedi.

Poroşenko, “Hocam eski Ukrayna Dışişleri Bakanı Gennadiy Udovenko’dan siyasetçinin üç önemli kuralının ‘hakşinaslık, mütehassıslık ve milliyetperverlik’ olduğunu öğrendim. Maalesef bazı siyasetçilerin, kendi emelleri ve daha da kötüsü şahsi kırgınlıkları bizim sonuç almamıza engel oluyor. Gerçek lider ilk sıraya devlet menfaatlerini koyar. Şu anda biz en çok hakşinas, mütehassıs, milliyetperver ve dahi mesuliyet sahibi liderlere ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]