Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna samanı Türkiye’de fiyatı dengeledi

Kuraklık sebebiyle kilosu 1 liranın üzerine çıkan saman fiyatlarına yapılan müdahale etkili oldu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ithalat kapısının açılmasıyla birlikte spekülatörlerin de ucuz fiyattan piyasaya kaba yem sürmeye başladığını söyledi. Kooperatifler aracılığıyla samanın kilosu 50 kuruştan çiftçiye veriliyor. Saman maliyetinin 50 kuruşu aşması durumunda aradaki farkı Tarım Bakanlığı karşılıyor. Saman fiyatlarının bir ara 130 kuruşa kadar yükseldiğini belirten Kutlu, piyasaya kilosu 50 kuruştan saman vermeye başlamalarından sonra fiyatların hızla düşüş sürecine girdiğini ifade etti.

Genel Müdür Kutlu, 2012 yılı değerlendirmelerini ve 2013 yılı hedeflerini basın toplantısıyla açıkladı. Samanda spekülatörlerin etkisini kırmak için Tarım Bakanlığı ile Ukrayna, Bulgaristan, KKTC, İtalya ve Pakistan’dan saman ithal etmeye başladıklarını belirten Kutlu, “Dağıtımlarımız nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Gemilerle kaba yem getirip Türkiye geneline gönderiyoruz. Bu gelişmenin ardından spekülatörler ellerindeki samanı ucuza satmaya başladı.” dedi. Fiyatların yükselmesine spekülasyonların yol açtığını aktaran Kutlu, sadece Erzurum’da 330 bin ton kaba yeme ihtiyaç olduğuna yönelik söylenti yayıldığını kaydetti. 20 gündür talep topladıklarını belirten Kutlu, Erzurum’la birlikte Ağrı, Kars ve Ardahan’ın da arasında bulunduğu toplam beş ilden 7 bin ton, Türkiye genelinden ise 47 bin tonluk talep aldıklarını açıkladı. Kutlu, 50 bin tonluk saman ithalatı bağlantısı yaptıklarına, bu rakamın 100 bin tona kadar çıkabileceğini ifade etti.

ERCAN BAYSAL | ANKARA – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]