Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Diyalog Ortağı oldu

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; Çin Halk Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu ve Tacikistan’dan oluşan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) nezdinde Diyalog Ortağı Statüsü için Türkiye’nin yaptığı başvurunun kabul edildiği bildirildi.

Pekin’de 6-7 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenen ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi’nde (oybirliğiyle) kabul edilen karara ilişkin Dışişleri yaptığı açıklamada; “Bu karardan memnuniyet duymaktayız.  ŞİÖ üyesi ülkelere, başvurumuza vermiş oldukları  destek için şükranlarımızı sunuyoruz.” denildi.

Dışişlerinden yapılan açıklama şu şekilde:
“Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Asya coğrafyası ülkeleri ile yakın ilişkilerimiz çerçevesinde, Asya’nın barış, huzur ve istikrarı dış politikamız açısından önem arzetmektedir. Bu yaklaşıma uygun olarak Türkiye bölgedeki siyasi, güvenlik, ekonomik ve kültürel işbirliği girişimlerine etkin katkıda bulunmakta; Asya’nın artan ağırlığına uygun şekilde bölgesel işbirliği örgütleriyle kurumsal diyalog mekanizmaları tesis edilmesine  önem vermektedir.

Bu anlayış temelinde, ŞİÖ Diyalog Ortağı Statümüz, çok boyutlu dış politikamızın  güçlendirilmesine; ayrıca, Örgüt içindeki gelişmelerin izlenmesine ve bölgesel işbirliğini ilgilendiren konularda görüşlerimizin üye ülkelere aktarılmasına imkân verecektir.

Bölgesel nitelikli, kurumsallaşmış ve etkin işbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesinin önem arzettiği coğrafyamızda, Diyalog Ortağı Statümüz çerçevesinde, güvenliğin bir bütün olduğu yaklaşımından hareketle, terörizm, ayrılıkçılık, uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti ile mücadele, hudut güvenliği, yasadışı göç ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi gibi konularda  ŞİÖ’ye önemli katkılarda bulunacağımız tabiidir.”

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]