Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Poroşenko, Brownback’den Rusya işgaline karşı destek sözü aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Özel Görevli Büyükelçisi Sam Brownback'i kabul etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de çalışma ziyareti gerçekleştiren ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Özel Görevlisi Büyükelçisi Sam Brownback’i kabul etti.

Görüşmenin başında din özgürlüğünün Ukrayna kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Poroşenko, “Biz gurur duyuyoruz ki, dini kuruluşların faaliyetleri, din ve vicdan özgürlüğü, Ukrayna anayasası ve yasalarımızın garantisi altında. Ukrayna toplumunda tolerans geleneği çok yüksek düzeydedir.” dedi.

Poroşenko, Büyükelçi Brownback’e, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin otosefal (otonom) kazanması sürecinde halihazırda devam eden çalışmalarını anlattı. Poroşenko, bu süreçte Ukrayna’ya verdiği aktif destek için de ABD tarafına minnettarlığını bildirdi.

ABD, UKRAYNA’YA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK

Poroşenko, Büyükelçi Brownback’e Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında korkunç şekilde sayısız insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini anlattı.

Poroşenko ve Brownback, Rusya’nın işgal ettiği, Donbas ve Kırım’da, Kiev Patrikhanesine bünyesindeki Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Ukrayna Rum Katolik Kilisesi’nin inananları ve diğer dinlerin temsilcilerinin uğradıkları sistematik zulme sert bir karşılık verilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.

Görüşmede Büyükelçi Brownback ise Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün tekrardan sağlanması için devam mücadelede, Ortodoks kilisesini otosefal hakkına sahip olması için Ukrayna desteklemeye devam edecekleri hususunda güvence verdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]