Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Ukrayna Askeri İstihbaratı: Zaharçenko’yu, Rus istihbaratı FSB ortadan kaldırdı

Zaharçenko'nun ölümü arkasında kim var?

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürü Vadim Skibitskiy yaptığı açıklamada sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) ayrılıkçıların lideri Aleksandr Zaharçenko’yu Rus İstihbarat Teşkilatı’nın (FSB) ortadan kaldırdığını söyledi.

‘5’inci kanalın konuğu olan Vadim Skibitskiy; “Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’nın (SBU) temsilcileri, Zaharçenko’yu öldüremezdi çünkü, Zaharçenko’nun 31 Ağustos’ta hayatını kaybettiği “Separ” kafesi  tamamen FSB’nin kontrolü altındaydı.” dedi.

www.UkraynaHaber.com

Sunucunun Rusya’nın suikastı, Ukrayna’nın gerçekleştirdiği iddialarını sorması üzerine, Skibitskiy, “Ukrayna’nın askeri istihbarat servislerinin elindeki bilgilere göre Zaharçenko’nun ortadan kaldırmanın arkasında Rus istihbaratı var. Tabii ki suçlamalarda bulunmak için ‘terör eylem’ dedikleri şeyi Ukrayna tarafını suçlamaya çalışacakları açık. Fakat, ‘Separ’ kafesinin uzun bir süre Rus istihbaratının doğrudan kontrolü altında olduğu konusunda güvenilir bilgiler var. Buna ek olarak, elimizdeki bilgilere göre, bu restoran, video ve ses bilgilerinin kaydedildiği, istihbarat operasyonun amaçlarına göre donatılmıştı.” diye konuştu.

Skibitskiy, ayrılıkçıların liderinin suikastının arkasında Rusya’nın güvenlik teşkilatı içindeki nüfuz mücadelesi olabileceğini ifade etti.

Ukraynalı bölücülerin önderi Zaharçenko’nun Donetsk’deki, “Separ” kafede meydana gelen patlamada 31 Ağustos’ta öldürülmüştü.

www.UkraynaHaber.com

Zaharçenko, Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden sözde, “Donetsk Halk Cumhuriyeti” olarak adlandırılan yönetimin lideriydi. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 2014’deki olayların ardından ülkenin doğusundaki Rus yanlısı bölücüler, uluslararası toplum tarafından tanınmayan “Donetsk Halk Cumhuriyeti” ile “Lugansk Halk Cumhuriyeti” adı altında iki sözde bağımsız yönetim ilan etmişlerdi. 2014 yılından beri ayrılıkçılar ile hükümete bağlı birlikler arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını kaybeden sivillerin sayısının 10 bini geçtiği tahmin ediliyor. Bu hadiseler nedeniyle milyonu aşkın kişi ise sığınmacı durumuna düştü.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

[ANALİZ – YUNUS ERDOĞDU] 

Bölücü Zaharçenko’nun “ölümü” arkasında kim var?

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]