Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Putin: “Kırım tartışmalı bir bölge değil”

Alman ARD Televizyonuna konuşan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü çok önceden tanıdığını ve Kırım’ın tartışmalı bir bölge olmadığını söyledi.

Son günlerdeki çeşitli tarafların gündeme getirmeye çalıştığı ‘Rusya’nın Güney Osetya ve Abhazya’dan sonraki hedefi Kırım’ olduğu yönündeki söylentiler Putin’i hiddetlendirdi. Putin, “Bizim Güney Osetya’da da herhangi bir hedefimiz yoktu. Onun için sıradaki hedefi konuşmak doğru değil.” dedi.

Kırım’da herhangi bir etnik sorun yaşanmadığının altınız çizen Putin, Güney Osetya ile Gürcistan arasında etnik sorunların yanşadığına dikkat çekti.

Ukrayna ile Rusya arasında sınır ihtilaflarının olmadığını bildiren Putin, Kırım’daki Kırım Tatarlarının yanı sıra Rus ve Slav nüfusun da problemleri olduğunu belirtti. Ayrıca Rus Başbakan Kırım’daki etnik grupların sorunlarını, Ukrayna’nın içişleri olarak gördüklerini kaydetti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]