Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Myanmar’a yardım! [3]

Furkan Sönmez Myanmar’dan uçakla Tayland’a gitmek isteyince  Myanmarlı yetkililer ve Türkiye Büyükelçisi(!) tarafından uçağa bindirilmedi. Pasaportuna el kondu.

Ne kahredici bir durum!

Furkan Sönmez yardım istiyor!

Furkan Sönmez’in yardıma ihiyacından öte Myanmar’ın yardıma ihtiyacı var!

Myanmar’a yardım!

Hele Myanmar’la alakalı BBC Türkçe’nin şu haberini okuduktan sonra kesinlikle Myanmar’ın yardıma ihtiyacı var, dedim:

‘‘Hiç tanımadığınız insanlara yardım eli uzatmak iyi bir davranıştan öte bir şeydir.

Gallup araştırma şirketinin yaptığı bir çalışma, insanların başkalarına yardım etme isteğinin pozitif ekonomik faktörlerin göstergesi olduğunu ortaya koyuyor.

140 ülkede 145 bin kişi ile yaptığı araştırmada Gallup, katılımcılara son zamanlarda herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapıp yapmadığını, gönüllü çalışmada bulunup bulunmadığını veya ihtiyacı olan bir yabancıya yardım edip etmediğini sordu.

Sonuçlar 2016 Küresel Sivil Katılım Raporu’nda toplandı. Bu veriler 7,4 milyar olan dünya nüfusuna uyarlandığında her ay 1,4 milyar insanın yardım kuruluşlarına para bağışında bulunduğu, 1 milyar insanın gönüllü çalışmalara katıldığı, 2,2 milyar insanın ise yabancılara yardım ettiği görüldü.

Yardımseverlik konusunda en fazla puan alan beş ülkede insanları bu konuda neyin motive ettiğini ve bu davranışın toplumu nasıl etkilediğini anlamaya çalıştık.

Myanmar

Myanmar halkının çoğu yardım etme konusundaki bütün sorulara ‘evet’ yanıtı vererek liste başında yer aldı.

Burada güçlü Budist gelenek yardımseverlik ve cömertlikte önemli rol oynuyor. Budistler yaptıkları hayırlı işlerin bir daha dünyaya geldiklerinde kendilerine artı puan olarak döneceğini ve daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlayacağına inanıyor.

Gıda ve para yardımının çoğu rahipler ve manastırlar için yapılıyor. Son dönemlerde Batı kültürüyle temasın artması sonucu yetimhanelere de daha fazla yardım yapılmaya başlanmış.

2015’te InterNations tarafından yapılan başka bir ankette, halkının yabancılara karşı nazik davranışlarıyla Myanmar dünyanın en dostane ülkesi seçilmişti.’’

Bu güzel ülkede, ‘‘dünyanın en dostane ülkesi’’ seçilen ülkesinde, dostluk için gitmiş şu insanımıza bunlar yapılır mı?

Ah büyükelçi(!) senin yardıma ihtiyacın var!

Elinden bu zulmün alınması adına yardıma ihtiyacın var!

Myanmar’ın, yardıma ihtiyacı var!

Myanmar’a, yardım!

KEREM ASLAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]