Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Kırım’ın Yalta şehrinde Mehter Takımı coşkusu VİDEO

Sivastopol’de kent günü dolayısıyla bu yıl ilki düzenlenen Askeri Bandolar Festivali için Kırım’a gelen Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Başkanlığına bağlı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı bünyesindeki Mehteran Bölüğü, Yalta’da ERBEK İnşaat’ın sponsorluğundaki konserde Türk ve Ukraynalı izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

T.C. Kiev Büyükelçiliği’nin katkılarıyla, ERBEK İnşaat’ın sponsorluğunda yapılan organizasyona, Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan, Ukrayna Devlet Başkanı Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Kazarin, Türkiye Kiev Odesa Başkonsolosu Murat Tamer, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukraya Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rıfat Çubarov ve TUİD Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 400’den fazla kişi katıldı.

 

Mehteran Bölük Komutanı Yarbay Mustafa Uğur Akten yönetimindeki orkestra 19 eserin yanı sıra, bu geceye özel olarak “Ey Güzel Kırım” şarkısını seslendirdi.

 

Büyükelçi Meriç, konser öncesi yaptığı konuşmada dünyanın ilk askeri bandosu olan Mehteran Bölüğü’nden gurur duyduklarını ifade etti. Konsere sponsor olan ERBEK İnşaat’a ve Genelkurmay Başkanlığı’na teşekkürlerini ileten Meriç, tarihi Anton Çehov Tiyatrosu’nun Türk şirketi ERBEK tarafından restore edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından sahneye çıkan Ukrayna Devlet Başkanlığı Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Kazarin, iki ülke tarihi ilişkilerinden örnekler verdi. Konserin ardından kokteyle geçildi.

 

Sorularımızı yanıtlayan ERBEK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar ise, Ukrayna’da ilk kez gerçekleştirilen böyle bir konsere sponsor olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayan Bekar, ERBEK İnşaat olarak benzer organizasyonlara bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

Sivastopol şehir günü münasebeti ile düzenlenen Barış ve Savaş Festivali şehirdeki en önemli beş festival içerisine yer alıyor. Bir ay gibi uzun bir zamana yayılan festival içerisinde; fotoğraf sergisi, sinema filmleri, balonla seyahat, klasik müzik konserleri gibi bir dizi etkinlik ordu bandolarının gösterisi ile son buluyor.

 

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı (ATASE) bünyesinde görev yapan Mehteran Bölüğü’nün yanı sıra festivale Ukrayna, Rusya ve Almanya’nın ordu bandoları katıldı.

TUİD, TURKHABER, UKRAYNAHABER


Duration : 00:14:37

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]