Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Ukrayna’nın 8 bölgesini ilhak etmek istediler

Ukrayna’nın doğusunda Rusya sınırındaki Harkiv Bölgesi’nde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna düşmanlarının 8 bölgeyi daha ilhak etmek istediğini söyledi.

Ordu kuvvetlerine hitap eden Poroşenko, “Ordumuz, düşmanın Ukrayna içlerine doğru ilerlemesini engelledi. Düşman ise Kırım ve Sivastopol dışında en az 8 bölgeyi ilhak etmeyi planlıyordu. Bağımsızlık Bayramı kutlamaları sırasında çatışmaların daha geniş bir bölgeye yayılma ihtimali bulunuyor.” dedi.

Ukrayna’nın bir sene önceye nazaran saldırılara karşı daha hazırlıklı olduğunu ifade eden Poroşenko, Minsk’te imzalanan ateşkes anlaşmasıyla kazanılan süre zarfında Ukrayna’nın savunma kabiliyetlerini geliştirdiğine dikkat çekti.

Poroşenko, Harkiv bölgesinde silahlı kuvvetlere alınan, 170 zırhlı araç ve tankın teslim törenine katıldı. Orduya verilen zırhlılar içerisinde mobil roket sistemlerinin yanı sıra ABD tarafından verilen 20 adet Hummer da bulunuyor.

Orduya zırhlı araçların teslim merasimi, Poroşenko’nun terörle mücadelede başarılı askerlere madalya vermesi ve zırhlı araç geçidi ile son buldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]