Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rusya’daki, Putin’in kaçak sarayı eylemleri, Ukrayna’yı endişelendirdi

Ukrayna, Putin’in kaçak sarayının görüntülerinin yayınlanması akabinde başlayan eylemlerde Navalnıy yanlılarının gözaltına alınmasına kınadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy’ın yasadışı tutuklanması akabinde, Rusya Federasyonu’nda başlayan protestoları endişeyle izlediğini belirtti.

Açıklamada, “Ne yazık ki Rus hükümeti, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesini talep eden vatandaşlarını dinlemek yerine, Kremlin’in baskıcı politikalarına katılmayanları baskı altına alıyor. 

Ukrayna, barışçıl protestoculara yönelik şiddeti ve Rus muhalefet üyelerinin tutuklanmasını şiddetle kınıyor. Rusya vatandaşları, dünyanın diğer bölgelerinde ve Rusya’nın işgal ettiği topraklarda hukuk önünde eşitliği, hak ve özgürlüklerini kullanma fırsatını sağlayabilecek ve insan haklarına saygı gösterebilecek bir hükümeti hak ediyor.

Uluslararası toplumu, Rus hükümetinin kendi halkına yönelik şiddetini, komşu ülkelere yönelik saldırganlığını sona erdirmek ve Rusya’nın uluslararası hukuk ve medeni dünyanın davranış kurallarına dayalı ihlallerine karşı koymak için tüm mekanizmalardan kullanmaya çağırıyoruz.” denildi.

Uluslararası toplumdan Rusya’ya karşı bütün araçların kullanılmasını isteyen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna, Rusya’daki barışçıl protestoculara karşı şiddet kullanımını ve muhalefet liderlerinin tutuklanmasını şiddetle kınıyor.” dedi.

Kıyiv’deki Rus Büyükelçiliği önünde Navalny’ye destek eylemi

Ukrayna’nın, başkenti Kıyiv’de yüksek güvenlikli, Rusya Büyükelçiliği önünde, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’i desteklemek için miting düzenlendi.

Eylem için gelen iki küçük gurup arasında sözlü atışma yaşandığı bildirildi.

Eylem ilk önce beş kişinin katılımıyla devam ederken saha sonra yaklaşık 25 kişi daha geldi.

Protestocu sayısı artmaya başlayınca polisler eylemin devam etmesine müdahale etti.

PUTİN’İN RÜŞVET VİDEOSUNUN İZLENMESİ 5 GÜNDE 80 MİLYONA YAKLAŞTI

Rusya’da binlerce kişi, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenliyor. Rusya’nın çok sayıda şehrinde düzenlenen gösterilere binlerce kişi katılırken, başkent Moskova’daki gösteride 3 binden fazla kişi yer alıyor.

Polisin, “Putin hırsız” sloganı atan göstericilere yönelik zaman zaman sert müdahalelerde bulunduğu görülürken, ülke çapındaki gösterilerde binlerce kişi de gözaltına alındı. Öte yandan, hapse girdikten sonra Youtube kanalından Navalnıy ve ekibi tarafından yayınlanan, Putin ile yakın çevresini hedef alan “Putin için saray: En büyük rüşvetin tarihi” isimli videonun izlenme sayısı da 80 milyona yaklaştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada, Navalnıy’a destek amaçlı yapılan protesto gösterilerinin “yasa dışı ve kabul edilemez” olduğunu savunmuştu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]