Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Muharrem İnce: Erdoğan’ın kindar eğitim sistemini değiştireceğim!

Muharrem İnce de "#AdıAtatürkOlsun" dedi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star Tv’de ‘Seçim Özel’ programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İnce, 3. Havalimanı tartışmasına ilişkin Atatürk adı yakışır.

Buda uzlaşmayla kararlaştırılabilir” dedi.CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’in sunduğu ‘ seçim Özel’ programının konuğu oldu. İnce’nin gündeme ilişkin açıklamalarından satırbaşları şöyle:


“Dün İstanbul’daydık. 5  ilçede büyük miting yaptık. Akşam bazı büyükelçilerle buluştuk. Beni tanımak istiyorlar. Ne düşünüyorsunuz? AB, NATO, S-400 hakkında fikirlerimi merak ediyorlar. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağımı merak ediyorlar.

Kars’ta mükemmel mitingler oldu. Karslı kardeşlerime de Van’lı kardeşlerime de çok teşekkür ederim Ben Meclis’te 340 sandalye hedefimiz var.

“Ben davet etsem korkar gelemez”

-Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir şey görmüyorum. Meydanlarda TİKA’yı kapatacağım söyleniyor. Ben ağzıma böyle bir şey almadım. Generalin beni eleştirirken alkışlamasına ben kızıyorum. Bu siyasi bir mesajdır. Ben davet etsem korkar gelemez. İftara ister katılsın ister katılmasın bu benim umrumda değil. Subaylar ordu personelleri siyasete katılamazlar. Balkan Savaşını hatırlayalım. Benim eleştirildiğim yerde general alkış tutamaz. Sözümün arkasındayım cumhurbaşkanı olduğumda emekliye sevk edicem.

“İmam hatipliler de bu milletin evladıdır”

-Şu anda 1.5 milyon imam hatipli çocuğumuz üzerinde çalışma yaptırıyorum. Bu çocuklarımız işsiz. İmam hatipliler de bu milletin evladıdır. İş artık o kadar terbiye sınırını aştı ki. Oğlumun düğününde zeybek oynamışım. Bunu alıp camiye montajlamışlar. Ben bunlara acıyorum.

“Erdoğan sen benim telefonumu mu dinliyorsun”

-ABD’liler aramadı da acaba işlettiler mi dedi. Sayın Erdoğan sen benim telefonumu mu dinliyorsun. Alışıksındır sen telefon dinlemeye. Beni arayan kişi görüşmede olan kişi. Beni arayan Amerikalıların kim olduğunu söyleyemem. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ismini açıklarım. O zaman onun başına bişe gelmez çünkü. Nasuhi Güngör’ün kitabında da görüştükleri yazıyor. Bu adam kendini yalanladı. İt izi at izine karıştı. Devlet çöktü. Bu böyle sürmez. Valilerin generallerin yaptıklarına bak. Valiler oy topluyorlar şu an.

Erdoğan açıklamalar yapıyor. Annemin bu konudan rahatsız olduğunu nereden biliyor. Yalancının dik alası. Annemle bir tanışıklığınız mı var? Tek ortak yanınız Rizeli olmak.

“ABD ve AB haklı. Ben de ülkemizde adil yargılamaya inanmıyorum”

-ABD, AB ya da başka ülkeler bizim yargımıza laf ediyor. Bizde adil yargılama yok. Haklılar ben ülkemizde adil yargılamaya inanmıyorum. Neden ABD’ye ya da Almanya’ya bu fırsatı veriyorsunuz. Bizim önce 80 milyonu ikna etmemiz lazım. Bizim kendi yargımıza güvenmemiz lazım. Erdoğan istediği kişiyi hapise atıyor, istediğini çıkarıyor. Bakın Deniz Yücel…

Cumhurbaşkanını da yargılayabilecek bir yargı sistemi lazım. Erdoğan’la benim farkım o FETÖ’nün ayağına gitti, ben ayağıma getirteceğim.

” Biz Erdoğan’ı harcayacağız.

-Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çok önemli bir iştir. Eli vicdana koyup karşına 2 kez aday çıkan birini cumhurbaşkanı adayı yapmak kolay iş değildir. Oyüzden bizim Kılıçdaroğlu’yla aramızda harcama falan yok. Biz Erdoğan’ı harcayacağız.

“Oylarımıza sahip çıkacağız, çaldırmayacağız.”

-Yalova seçimlerinde 48 saat sandalye üzerinde bekledim daha önce. Yine bekleyeceğim. Oylarımıza sahip çıkacağız, çaldırmayacağız.

Ben traktöre ilk kez 11 yaşında bildim. Ben onun toz içinde olduğunu bile bile bindim. Ne o traktörü planladım ben, gördüm durdurdum bindim. Gazeteciler arkadaşlar toz içinde kaldıklarından yakındılar. Ben bile bile bindim.

Eyüp Sultan’a gittik. Orada bir gazeteci arkadaş dediki: seçim dönemlerinde buraya Erdoğan gelir. Bu nasıl Erdoğan’la özdeşleşebilir. Orası mübarek bir yerdir. Orası hepimize ait bir yer. Herkes gidebilir.Hatırladığım 50 kere ben oraya gittim, 50 kere namaz kıldım. Ben ilk kez 11 yaşında anneannemle birlikte gittim Eyüp Sultan’a, anam adak adamıştı.

Eşim mitinglerimin yarısına geliyor. Yarısına gelemiyor işleri halletmesi gerekiyor. Geçen buzdolabına baktık, eksikler var. Boşlukta hemen eşimle markete gittik.

Mesela Borçka’da 30 sene evvelki öğrencimi gördüm. Seslendim ona. Ben olduğu gibi aktarıyorum. Bozuk da atıyorum. Saklım gizlim yok. Türkiye farklı bir cumhurbaşkanı ile karşılaşacak.

Kendimi asla Erdoğan’a benzetmem.Erdoğan ayrı. O 16 yıldır ülkeyi yönetiyor. O muhalefet değil. Bahar geldiğinde değişiklik gemizlik yaparsınız ya evde Türkiye’nin de buna ihtiyacı var. Huzur yok ülkede. Herkesler kavga eden tartışan huzursuz bir cumhurbaşkanı var.

En büyük zenginlik huzur.15 ile289 yaş arasında 5 milyon gencimizin kaydı yok. Bu çocuklar hiçbir yerde değil. Gençlerin bu hali benim içimi acıtıyor. 15 yaş düzeyindeki öğrencilerde 5 öğrenciden 1’i mutsuz.

Sayın Erdoğan ile Muharrem İnce ‘nin seçilmesi mi daaha önemli yoksa çocukların sınava girmesi mi daha önemli. LGS 22 Haziran2da açıklanacaktı. Şimdi 26 Haziran’a aldılar. 1 miklyondan fazla öğrenci boşta kalacakç Nitelikli okul var niteliksiz okul var. Sen bu farkı kaldırmadan olmaz. Sen nostaljik açıklamalarla sınav kaldırırsan olmaz.

 “2. tura kalırsak beni diğer arkadaşların da desteklemesini beklerim”

-Ben 1. turda kazanacağıma inanıyorum Eğer ki 2. tura kalırsak beni diğer arkadaşların da desteklemesini beklerim. Ben o bana verir, bana vermez tartışmasına girmek istemiyorum. Erdoğan benimle baş başa kalmak istemez bir kere. Ama ben bu tartışmaların içine girmeyeceğim. Muhaleffetteki arkadaşlarımla hiçbir polemiğe girmeden bu işi yürütmek istiyoruz.

Biz Kızılay mıyız? Hayır kurumu muyuz biz. Bir parti el altından HDP’ye oy ver der mi? Hiçbir parti bunu yapmaz. Bunu konuşan insanlar siyaset bilmezler. Kılıçdaroğlu HDP barajı geçmeli demiş olabilir. Gönül arzu eder barajı geçen parti sayısı 9-10 olsun. Kılıçdaroğlu bunu istese de yapamaz. Bunu dileğini söylemek ayrıdır, uygulamaya geçirmek ayrıdır. Hiçbir parti yöneticisi bunu söyleyemez. Örgütleri dağıtır çünkü. Bu iddiayı ortaya atan kişiler siyaset bilmez.

Bugün Van’a Kars’a gittim. Seçmenler bana bozkurt işareti yapıyor. Oyum partime, cumhurbaşkanlığımda sana vereceğim diyor.

3B ile çözeceğim. Barışacağız, Bölüşeceğiz, Birleşeceğiz. Muhattap TBMM’dir. Ne Kandil’dir ne de Oslo’dur. TBMM’de seçilen partilerde eşit Komisyon kuracağız. TRT yasa gereği ban 10 dakika gel konuş diyorlar. Ne konuşacağım sen çıkar Erdoğan’ı konuştur. Sayılı günün kaldı zaten.

“OHAL kalkacak”

-Yürütmenin başında cumhurbaşkanı olacak. Yapamayacağımız bir şeyi vaad etmeyeceğiz. 48 saat içinde OHAL kalkacak. İlk işim Ekonomik Kurulu toplayacağım .Bir ekonomi değerlendirmesi yapacağız. Önceliğimiz ekonomi. Enflasyon son 15 yılın en yükseği. Mehmet Şimşek tweetini de İngilizce attı. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama enflasyon 5.85. Onlar nerede biz neredeyiz.

Öncelikle MB Başkanı’nı hiçbir şekilde CHP Genel Merkezi’ne çağırmayacağım.
Ziraat kredilerin büyük kısmını çiftçiye verecek, Halk Bankası yurttaşa verecek. Asla sabit kur gibi hayalciliğe girmeyeceğiz.

“Ben gelirsem dolar düşecek”

Ben gelirsem dolar düşecek. Çünkü güven gelecek. Benim insanım hakettiği için yargı düzelecek, güven gelecek. Dün akşam da elçilere dedim size borcumuzu ödeyeceğiz. He bir daha da alırsak onu toprağa gömmeyeceğim. Batı’nın bizden 450 milyar dolar alacağı var. 15 yılda 865 miyar dolar vergi toplanmış. 60 milyar dolar özelleştirme var. 300 milyar dolar da borç var. Bunun karşılığında ne yaptılar. Köprü yaptılar onun değeri de 160 miklyar dolar. Çalındı bu paralar. Biz bunu bulacağız. En önemli şey tasarruf saraydı korumaydı biz bunlardan başlayacağız.

 “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem kulağa çok hoş geliyor”

Biz eskiye dönüşü istemiyoruz. Akşener’in dediği İyileştirilmiş Parlamenter Sistem kulağa çok hoş geliyor. Ayrıntılarını bilmiyorum şu anda. Görüşüp öğreneceğiz.

Biz takım elbise, zeytinyağı yapıyoruz. Geliyor italyan marka basıyor, şişeliyor kat kat fazlasına satıyor. Bizim ülkemizde marka yok, teknoloji yok. Ben olsaydım VOLVO’yu alırdım İstifa ettiler. Devlet eliyle iş imkanı sağlardım.

“Korkan, kindar bir nesil asla bunları yapamaz”

-Zamanında Güney Kore’nin 5 büyük şirket var. Çağırıp onlara siz artık birbirinizle değil, dünyayla rekabete gireceksiniz. Size arge ve para vereceğim dediler. Bu kindar nesille mi oldu? Hayır! Korkan, kindar bir nesil asla bunları yapamaz. Bunlar anca Batının yaptığına paralar verip kullanabilirler.

Erdoğan’a söyleyeyim. Cumhurbaşkanı olmak için Fizik öğretmenliği yetmez ama diploma gereklidir. Binali Yıldırım’a da sorarım. Önce sosyal medyada dolaşan kendi videolarına baksın. Tahtaya gb veğ nasıl yazılır?

Türkiye’nin sihirli müthiş bir gücü var. 29 sayısı o. Bundan büyük güç ve kaynak yok. Bu petrolumuz bizim. Bu genç nesili en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Dindar nesile bir lafım yok. O devletin görevi değildir. Aile isterse yetiştirir. Din eğitimini isteyen veririrz, isteyene vermeyiz. Seçmeli koyarız dersleri isteyen girer, istemeyen girmez. Ben bu işlere 30 sene kafa yordum. Ama kindar nesil diyorsanız orada duracaksınız!

Eğitimde asla dayatma olmayacak. Ben masanın etrafına eğitim konusunda herkesi toplayacağım. Eğitim konusunda AKP, CHP, MHP, İYİ PARTİ, HDP hepsi gelecek. modeli tartışacağız. Asla dayatmayla değil, uzlaşmayla yapacağız. Eğitimde uzlaşamazsanız hiçbir şeyde uzlaşamazsın. Erdoğan ne hakla benim çocuğumu kindar yetiştirecek. Diyor ‘Eğitim sistemini kindar kuracağım’. Ne hakla bunu yapabilirki?
Kuracağımız uzlaşmalı eğitim sistemi eminimki 30-40 yıl da değiştirilmeyecek.

“Adalet yoksa af işe yaramaz”

Adalet yoksa bugün af çıkarırsınız, 2-3 yıl sonra yine çıkarmak zorunda kalırsınız. Benim gündemimde af yok. Önce adalete bakınız.

“Atatürk adı yakışır”

Üçüncü Havalimanı için Atatürk adı yakışır. Buda uzlaşmayla kararlaştırılabilir.

Yeni askerlik sistemi

Biz askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bedelli yapmak isteyenleri anlıyorum. Ama bunun bir de öbür tarafı var. Askerlik üzerinden oy devşirmeye çalışmak bize yakışmaz. Benim gündemimde bedelli askerlik yok kusura bakmayın.

Ali Koç açıklaması

Sayın Ali Koç’u aradım, kutladım. Bazen böyle olur. Sizin başarılı başarısız olmanız da çok önemli değildir. Değişim rüzgarı geldi mi önünde duramazsın. Değişimin önünden gidenler lider olur, ortasından gidenler durumu kavramış olur. Karşısına çıkar ise yok olur. Siyasi olarak benzetme yapıyorlar. Ali Koç geldi, İnce’de gelir diyorlar. Desinler. Erdoğan hep o koltukta mı kalacak? Tabiiki öyle olmayacak. Kalkacak o koltuktan.

İçerde de barışacağız, Kürt sorununu da böyle çözeceğiz. Huzur gelsin istiyoruz. Avrupa niye bizi kıskansılar. Yaptığı köprünün nesini kıskansın? Sen o köprüden onun yaptığı arabayla geçiyorsun.

Kılıçdaroğlu’yla ortak bir miting planımız yok. Ben adaylıktan sonra rozeti çıkardım ve teslim ettim. Ben 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.

Canlı yayında kendi şiirini okudu

İnce canlı yayın açıklamalarını şiir okuyarak sonlandırdı. İnce’nin okuduğu şiir:
Mutsuz kente mutlu yağmurlar yağıyordu,

Aylardan bir deli zemheri,

Canım yanarken gözler gördüm sanki yangın yeri.

Elveda bedenden bedene yollandığım günlere,

Elveda beline sarıldığım güzellere,

Elveda memur çocukları gibi zor terk ettiğim kentlere.

Gittim ben sonsuzluğa, sorgusuzca gittim,

Seni martılara emanet ettim,

Islak, yorgun, huysuz martılara…

Bektaşi tekkesinde deyiş okudum,

Okudukça sana dokundum.

Yangın yeri gözlerine yüreğimi açtım.

Ben Yalova’dan bir öğretmen,

50’sine yeni bastım.

Gözlerim gözlerine akmak ister,

Sen ister gizle ister göster.

Gözlerimden başka göze gitme,

Gidersen de sevme, seversen de delirtme.

Beni incitme,

Kapatma gözlerini gözlerime.

Sana derdimi kaç satırda anlatırım,

Kaç bahar daynırım yokluğuna,

Yumuşak hünerli ellerini nasıl bırakırım sabah karanlığına.

Dumanlı dağlarda mavi güvercinli hatıralarım,

Yeşil dallarda kızıl kirazlarım,

Meydanlarda söylensin şiirlerim şarkılarım,

Varlığın yıldız yangınları aydınlanırım,

Yokluğun iri soğuk yağmurlar ıslanırım,

Seni 100 dilde kıskanırım.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]