Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Almanlar, Ukraynalılar derken milli tank motoru projesine Eskişehir talip oldu

Ukrayna'da hazır motor var!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, milli tanka motor arayan AKP’lilere Eskişehir’in yerli üretim tank motorunu üretebilmek için her türlü alt yapı ve teknik donanıma sahip olduğunu belirterek, bu projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Güler ile bir araya geldi. Toplantı 1 Ağustos Salı günü ETO’da gerçekleşti.

Milli imkanlarla üretilmesi planlanan Altay Ana Muharebe Tankı’nın motorunun Eskişehir’de imal edilmesi görüşlerine de destek veren Milletvekili Günay, Eskişehir’in milli tank motorunu üretebilecek bilgi birikimi ve teknik alt yapıya sahip olduğunu söyledi. Eskişehirli sanayiciye büyük güven duyduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Günay; Eskişehir’in katma değeri yüksek, AR-GE ve innovasyon odaklı bir merkez olması gerektiğini sözlerine ekledi.

UKRAYNA’DA HAZIR MOTOR VAR!
Avrupa Birliği (AB)’nden uzaklaştığı için motorsuz kalan Türkiye’nin ilk yerli tankı Altay’ı yürütecek motor Ukrayna’da bulunmuştu.

İşte Alman ve Ukrayna tank motoru kıyaslaması:

Ukrayna Tank Motoru:

Altay Tankı Prototipi…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]