Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul’daki Automechanika Fuarı’na Ukraynalı firmalarda katılıyor

‘Automechanika İstanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı’nı fırsata çeviren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ikili görüşmelerle yerli ve yabancı firmaların işbirliği yapmalarını sağladı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM)’nın koordinatörlüğünde organize ettiği ‘Automechanika İstanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı’ alım heyeti toplantısıyla Türk otomotiv endüstrisinin yeni pazarlara açılmasına öncülük etti. 15 ülkeden gelen 58 yan sanayi firmasıyla 92 Türk firmasının ikili görüşmeler yapmasını sağlayan OİB, birçok firmanın işbirliğine gitmesinin ilk adımını attı.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisinde Türk markalarının yakaladığı kalite ve güvenle önemli bir noktaya geldiğini ve her uluslararası organizasyonda bunun olumlu yansımalarını aldıklarını söyledi. Sabuncu, “Fuar çerçevesinde organize ettiğimiz alım heyetleri görüşmelerinde birçok firma el sıkıştı.” dedi.

Sabuncu, “Türk ve yabancı firmalar yüzlerce ikili görüşme gerçekleştirdi. Buradan edindiğimiz bilgilere göre birçok firma ticaret ve işbirliği için el sıkıştı. Böyle bir ortamdan hemen sonuç beklemek iyimserlik olur. Bizim beklentimiz uzun vadede bu temasların ihracatımıza olumlu katkı sağlamasıdır. Bunu geçtiğimiz dönemlerdeki benzer organizasyonlarda milyonlarca dolarlık geri dönüş alarak yaşadık. Bu görüşmelerin ardından yine ihracatımıza katkı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aralarında Yunanistan, İsrail, Ukrayna, Sırbistan, Brezilya, Kanada gibi 15 ülkeden gelen firmalar, mekanik, aydınlatma, fren, süspansiyon, traktör yedek parçaları, buji, debriyaj balatası, elektrik aksamları gibi birçok alanda Türk firmaları ile görüşmeler yaptı. Fuar alanındaki stantlarda da ürünleriyle yer alan firmalar, otomotiv endüstrisinin en yeni trendlerini sergiledi.

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]