Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı dağcı DAP bayrağını Cotopaxi zirvesine dikti

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) üyesi Ukraynalı cerrah İgor Pohvalin dünyanın en yüksek aktif volkanlarından olan Ekavador’daki Cotopaxi Dağı (5826 m) zirvesine DAP bayrağını dikti.

Bu yılın Şubat ayında dağcı arkadaşlarıyla birlikte hala faaliyetteki Cotopaxi yanardağı ve 5126 metre yükseklikte İliniza Norte dağına çıktı.

Ekvador’un ikinci büyük zirvesine “Diyalog Avrasya” bayrağını diken Pohvalin, zirvede yaşadıklarını Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi www.ukraynahaber.com.ua’a anlattı.

Pohvalin yaptığı açıklamada; “Dış diyalogumuz içimizdeki olan iç diyalogun devamından başka bir şey değil. Aynı soru aynı cevap ve düşüncelerin devamıdır. Kesin son veya ara sonuçlara vararak yakınımızdakileri sevindiriyor veya üzüyoruz. İnsanın dünyası, aslında ruhunun coğrafya haritasıdır” dedi. 

Çevresiyle diyalogu ararken kendisini dağın tepesinde bulan Pohlavin, “Dili ve yerli adetleri bilmeden acaba birbirimiz ne kadar anlayabiliriz? Bir başkasının mutluluğunu veya acısını ne kadar anlayıp paylaşabiliriz? Bu soruya cevap ararken bazı insanlar dağa çıkarlar. Ben de dağa çıkanlardanım. Burada kendimi iyi hissediyorum.” diye konuştu.

İgor Pohlavin, dağa tırmandığı arkadaşları ile arasındaki diyalogu ise şu şekilde aktardı; “Bizi birbirimize bağlayan ortak bir amacımız var. Konuşmak için bir söz değil bazen bir bakış bile bize yeter”

Diyalog adına önemli çalışmalara imza atan DAP bayrağını zirveye taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Pohlavin sözlerini şu şekilde tamamladı; “Dağ tepesinde aşağıdaki kokular, koşuşmalardan bir iz bile yok. Olmak istediğimiz bir yere ulaştık. Uzun, yorucu ve tehlikeli yol bizi değiştirdi. Bayrak ve flama şeklinde bez sembollerimiz bizi küçük çocuklara benzetir. Sevincimiz ise elle tutulur.”

Yunus Erdoğdu – Ukrayna Haber

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]