Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmen Hava Yolları’nın yeni rotası: Donetsk

Türkmenistan milli havayolu şirketi olan Türkmen Hava Yolları, Ukrayna’nın Donetsk şehrine uçak seferlerini başlattı. Türkmen Hava Yolları’nın yeni rotası, en çok Ukrayna’da eğitim gören Türkmen öğrencileri sevindirdi.

Türkmen Hava Yolları, bundan sonra haftada bir defa Donetsk’e Boeing 737-700 uçağıyla seferini devam ettirecek. Söz konusu uçuş rotasının Türkmenistan ile Ukrayna arasındaki turistik seyahatların artmasına ve iki ülke ekonomik ilişkilerinin canlanmasına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Türkmenistan Hava Yolları, daha önce Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Lviv şehirlerine düzenli seferler başlatmıştı.

Türkmen Hava Yolları başta İstanbul olmak üzere Abu Dabi, Amritsar, Almatı, Bangkok, Birmingem, Yeni Delhi, Dubai, Kiev, Londra, Moskova, Minsk, Pekin, Lviv, Sant.Petersburg ve Frankfurt kentlerine uçuyor.

Türkmenistan’ın sivil havacılık ve ulaştırma altyapısının daha geliştirilmesi, modern havaalanlarının inşaatı için büyük yatırımlara imza atılıyor. Başkent Aşkabat’ta 2 milyar 253 milyon dolar yeni uluslararası havaalanı inşa edilirken, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde de yeni havalimanları kuruluyor.
Türkmen Hava Yolları, her ay 15 uluslararası uçuş gerçekleştirerek, 57 bin 500 yolcu taşıyor. Yurt içinde her ay 90 bin yolcu taşıyan Türkmen Hava Yolları, Boeing marka uçakları tercih ediyor. Ülkenin havayolları filosunda yaklaşık 22 Boeing uçağı bulunuyor.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]