Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da, e-devlet “Diya” ve bakanlıkların siteleri hacker saldırısına uğradı

Bilgisayar korsanları hükümet web sitelerine saldırdı.

Ukrayna’da 13-14 Ocak gecesi e-devlet sistemi ve bazı bankalıklar hacker saldırısına maruz kaldı.

Özellikle Bakanlar Kurulu, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Acil Servisi, Spor Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Tarım Politikası Bakanlığı’nın web siteleri Cuma sabahı kullanılamadı.

Ayrıca bazı kullanıcıların “Diya” portalına girmeye çalışırken bir hatayla karşılaştığı belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Tarım Politikası Bakanlığı’nın web siteleri, Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın web sitesinde bilgisayar korsanları tarafından benzer mesajlar yayınladı.

Hacker sitelerde; “Ukraynalı! Tüm kişisel verileriniz genel ağa yüklendi. Bilgisayardaki tüm veriler yok edildi, geri yüklemek imkansız. Hakkınızdaki tüm bilgiler halka açıldı, kork ve en kötüsünü bekle. Bu senin geçmişin için, bugün ve gelecek. Volyn için, OUN için, UPA için, Galiçya için, Polissya için ve tarihi topraklar için” şeklinde bir mesaj yazıldı.

Ayrıca kaynaklarda, üzerinde çarpı işareti olan bir arması, Ukrayna bayrağı ve haritasının yanı sıra bir domuzun üzeri çizili bir görüntüsü olan var.

Bakanlar Kurulu, Devlet Acil Servisi, Spor Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Diya portalının web sitelerinde bu tür mesajlar yok, ancak 14 Ocak sabahı çöktüğü bildirildi.

HACKERLAR DEVLET SİTELERİNE SALDIRDI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko yaptığı açıklamada, “Büyük bir siber saldırının sonucu olarak, Dışişleri Bakanlığı ve diğer bazı devlet kurumlarının web siteleri geçici olarak kapatıldı. Uzmanlarımız, BT sistemlerinin çalışmasını geri yüklemeye başladı ve siber polis bir soruşturma başlattı.” dedi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]