Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Başbakanı Azarov: Olaylar darbe niteliğinde

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, hâlihazırda ülkede devam eden eylemlerin bir darbe girişmişin bütün özelliklerini taşıdığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada büyükelçilerini kabul eden Başbakan Azarov, ülkesinde yaşanan protestolar hakkında diplomatlara bilgi verdi.

Azarov görüşmede, “Hâlihazırda ülkede devam eden eylemlerin bir darbe girişmişin bütün özelliklerini taşıyor. Bu çok ciddi bir durum, biz sabrediyoruz. Keşke karşı tarafta bu sabrımızı dilediğimiz yaparız şeklinde anlamasa.” dedi.

Ülkedeki bazı önemli devlet binalarına girişin engellendiğini ifade eden Başbakan Azarov, memurların vazifeleri yapamadığını bunun sonucunda maaşlar ve emekli aylıklarının ödenmesi noktasında sıkıntı yaşanacağını söyledi.

İktidardaki Bölgeler Partisi’nden kopuşların da yaşanmaya başlamasıyla birilikte durumun kontrolden çıktığına dikkat çeken Azarov, muhalefet partilerin bir illüzyona kapıldığını ve illegal yollara başvurduğunu ifade etti.

Ülkesindeki muhaliflerin batılı büyükelçileri dinleyeceğine dikkat çeken Başbakan Azarov, büyükelçilerden halka ve muhaliflere itidal çağsında bulunmalarını istedi.

Barışçıl eylemlerde karşı olmadıklarını belirten Azarov, şiddet içerikli eylemlere son verilmesi istedi.

Öte yandan hacker saldırısına uğrayan başbakanlık resmi sitesinin de ağır aksak çalıştığı görüldü.

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına karşı çıkan eylemciler, Kiev Belediyesi ve Ukrayna Sendikası binasının ardından turuncu devrimin yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nı da ele geçirdi. Eylemciler hâli hazırda Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binasını ele geçirmek teşebbüsünde bulunuyor.

AB ile Rusya arasında sıkışan Ukrayna Hükümeti geçtiğimiz hafta tercihini Rusya’dan yana yapması üzerine AB yanlıları, 9 yıl önce ‘turuncu devrimin’ yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nda ‘Euro Meydanı’ adı verdikleri eylemlerine başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]