Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç ordudan “suçlu yönetimin” emrine uymamasını istedi

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya’nın Rostov kentinde düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’nın iflasa doğru gittiğini, aşırı milliyetçi grupların diktatörlüğündeki bir ülkeye Ukrayna halkının asla izin vermeyeceğini belirtti.

Yanukoviç, Ukrayna ordusundan “suçlu yönetimin” emirlerine uymamasını istedi ve Ukrayna’da yaşananlardan sorumluların yargılanacağı uyarısında bulundu. Ukrayna’da yaşanan gelişmelere ABD’nin doğrudan müdahil olduğunu savunan Yanukoviç, “Onlar ülkede bir iç savaşın başlamasının sorumluluğunu taşır” suçlamasında bulundu. Yanukoviç, CIA Direktörünün Kiev’i ziyaret ettiğini, geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, İçişleri Bakanı ve diğer güvenlik görevlileri ile de görüştüğünü iddia etti.

Turçinov bir haftadan bu yana ülkenin güneydoğusunda devam eden Rusya yanlısı ayaklanmaları bastırmak için ordunun kullanılması emrini vermişti. Sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarında en az 3 kişi ölürken, onlarca kişi de yaralandı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]