Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele tam gaz devam ediyor

Yolsuzluk hortumu kesilince bütçeye kaynak oluyor

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (UUYMB) devlete 253 milyon grivna (yaklaşık 9 milyon 100 bin dolar) kazandırdı.

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosunun raporuna göre iki yıl içinde soruşturmaların sonucunda 253 milyon grivnadan fazla devlete iade edildi ve 2 milyar grivnadan fazla hırsızlık önledi.

KİMSEYE İMTİYAZ YOK!

UUYMB dedektifleri, Ekim 2017’de Ukrayna İçişleri Bakanı Arseniy Avakov’un oğlu Aleksandr Avakov’un evini basarak arama yapmış. Dedektifler daha sonra İçişleri Bakanı oğlunu yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına almıştı.

YASALAR DEĞİŞİYOR
Avrupa Birliği (AB) yolunda emin adımlarla ilerleyen Ukrayna, kurumların şeffaf bir şekilde çalışması için bir dizi yasal düzenlemeleri hayata geçirecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin (Transparency International – The Global Anti-Corruption Coalition) ve ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmiş ve STK’ların şeffaflık durumunu masaya yatırdı.

YOLSUZLUK UKRAYNA’NIN EKONOMİSİNİ YOK EDİYOR
Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman da yaptığı açıklamada, ülkesinde yolsuzluğun yıllardır ekonomik büyümenin imkanlarını yok ettiğini ifade etti.

Sosyal medyayı aktif kullanması ile bilinen Groysman, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: “Yıllardır yolsuzluk ekonomi büyümenin imkanlarını yok ediyordu. Şu anda işlerinin gerçek durumunu ve nelerin değişmesi gerektiğini hakkında söz etmeliyiz” demişti.

UKRAYNALILAR YOLSUZLUK MAĞDURU
Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nün ‘Lake Research and Partners’ ve ‘Karakoyun Strategies’ koordinesi ile Temmuz 2015’te ülke genelinde yapılan ‘yolsuzluk algısına’ ilişkin anketin sonuçlarına göre yaklaşık 43 milyon nüfusu olan Ukrayna’da 2015 yılında nüfusun üçte ikisi yolsuzlukla karşılaştığını belirtti.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Viktoriya Zahojaya vatandaşların yüzde 94,4’ünün yolsuzluğun ülkenin en önemli sorunu olarak gördüğünü söyledi.

Halkın yüzde 93,8’inin ise iktidarın yolsuzluk yaptığına inandığını ifade eden Viktoriya Zahojaya: “Yaptığımız ankete katılanların yüzde 85,5’i toplumun yarıdan fazlasının yolsuzluğa bulaştığını ifade etti. Ankete katılanlardan sadece yüzde 1,8’i ülkede yolsuzluğun olmadığı görüşünde.” dedi.

Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]