Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Lutsenko: Saakaşvili’yi gürcü hapishanesine göndermek istemem

Saakaşvili mahkemesi ülke gündeminde

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın öncelikli gündemi olmaya devam ediyor.

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko yaptığı açıklamada eğer mahkemenin kararı gereğince Odesa bölgesinin eski valisi Mihail Saakaşvili, Ukrayna’daki siyasi sığınma hakkına kabul edilmezse, gönüllü olarak ya da zorla, seçtiği ülkeye götürülme imkânına sahip olacağını söyledi.

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko – Fotoğraf UNİAN

Lutsenko: “Birinci seçenek olarak seçilen ülkelerden herhangi birine, örneğin ailesinin yaşadığı Hollanda’ya gönüllü olarak dönüş. Bu konuda Hollanda da aile birleşiminden kabul etmeye hazır bulunuyor. İkincisi- ya gönüllü ya da zorla seçtiği ülkeye gidebilir ya da sınırını yasadışı geçtiği Polonya’ya gönderilebilir. Ve en son Gürcistan’ın savcılığın talebi üzerine Gürcistan’a verilebilir. Ama bu benim için en zor son karar olurdu çünkü Saakaşvili’nin Gürcistan’a gitmesi yüzde yüz hapse girmesi anlamına geliyor. Dürüst olmak gerekirse ben de Saakaşvili’yi Gürcü hapishanesine göndermek istemem.” dedi.

Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]