Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Poroşenko ile Erdoğan, baş başa görüşüyor

Beklenen görüşme başladı...

Ukrayna’daki temaslarına geç kalan bu yüzden Ankara Havalimanı’ndaki basın toplantısını da iptal eden Erdoğan, Kiev’deki programı yaklaşık iki saatlik gecikme ile başladı.

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin 6. toplantısı vesilesiyle resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan AKP Genel Başkanı ve Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi.

Eşi Emine Erdoğan’la birlikte Ebedi Zafer Anıtı’nı ziyaret edip, anıta çelenk bıraktıktan sonra Devlet Başkanlığı İdaresi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko tarafından resmî törenle karşılandı.

Devlet Başkanlığı İdaresi bahçesinde düzenlenen törende, her iki ülkenin millî marşlarının çalınmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı.

Törenden sonra heyetlerinde bulunan isimleri birbirlerine takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, baş başa görüşmelerini ve 6. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısını gerçekleştirmek üzere Devlet Başkanlığı İdaresi’ne geçti.

Erdoğan ve Poroşenko, baş başa görüşme akabinde ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan temasları kapsamında Ukrayna Parlamentosunu ziyaret edecek ve Parlamento Başkanı Andriy Parubiy’i ziyaret edecek. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ı da ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra Kırım Tatar Toplumu temsilcilerini kabul edecek. Erdoğan, Ukrayna’daki temaslarını tamamlayarak temaslarda bulunmak üzere gece Sırbistan’a geçecek.

Kiev -Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]