Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Türkiye için yaşlıyım diyen Lucescu, Milli Takım’ın başına geçti

"Türkiye’de sonuç almak ve başarının devamlılığını sağlamak çok zor."

Fatih Terim’in görevden alınmasının ardından Milli Takım Teknik Direktörü’nün kimin olacağı konusu, Lucescu’nun görevi kabul etmesinin ardından açıklığa kavuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Rumen teknik adam Mircea Lucescu ile her konuda anlaştı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Rumen teknik adam ile birlikte İstanbul’a gelecek.

Önce Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne getirmek isteyen ancak sonuç alamayan TFF Yönetimi, daha sonra Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı göreve getirme girişiminden de istediğini alamadı.

Bu gelişmelerin ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Bükreş operasyonu düzenleyerek Galatasaray’ın da talip olduğu Rumen hocayı Sarı-Kırmızılı kulübün elinden alarak Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirdi. Zira önceden Galatasaray’ın yöneticilerinden Can Topsakal, dün de Başkan Dursun Özbek Bükreş’e gitmiş ve Lucescu ile tüm ayrıntıları görüşerek transfer pazarlığı yapmıştı.

‘BEN SAHADA OLMALIYIM’ DİYEREK REDDETTİ

Lucescu, başkan Özbek’e “Sizden birkaç gün rica ediyorum” diyerek düşünmek için süre istemişti ancak TFF Başkanı Demirören, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı ve TFF Başkanvekili Ali Dürüst, apar topar Bükreş’e gidip Marriott Otel’de Lucescu ile şartları konuştu ve transferi masaya yatırdı.

Uzun süren görüşmelerden sonra Lucescu, önce 4 maçlığına, daha sonra alınacak sonuçlara göre 2 yıl için kendisine sunulan teklife “evet” dedi. Rumen teknik adam ayrıca Galatasaray’ın teklifini kabul etmemesini de “Sportif Direktörlük görevini kabul edemezdim. Ben sahada olmalıyım ve oyuncularla direkt temas kurmalıyım” diyerek geri çevirdiği öğrenildi.

Mircea Lucescu, yarın Türkiye’ye gelerek cuma günü saat 14.30’da düzenlenecek törenle kendisini Milli Takım Teknik Direktörü yapan imzayı atacak.

2011’DE TÜRKİYE İÇİN YAŞLIYIM DEMİŞTİ

2011’de UkraynaHaber.com Genel Yayın Yönetmeni Yunus Erdoğdu’ya özel konuşan Lucescu, Türkiye için yaşlı olduğunu söylemişti.

İşte o özel röportaj:

[FOTO GALERİ] Lucescu: Türkiye için çok yaşlıyım

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]