Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya için tehdit IŞİD ve küresel ısınma, Türkiye içinse: ABD!

Türkiyeliler iyice Ruslaştı...

Batı ülkelrinden koparak doğu ülkelerine yaklaşan Türkiye’de vatandaşın korkuları Rusların, ABD korkusunu da geçti.

ABD merkezli araştırma şirketi Pew’ün yaptığı bir çalışma, Türkiye’de yaşayanların en büyük tehdit kaynağı olarak ABD’yi gördüğünü ortaya koydu.

38 ülkede 42 bin kişiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 62’si IŞİD’i, yüzde 61’i iklim değişikliğini, yüzde 51’i siber saldırıları, yüzde 51’i küresel ekonominin durumunu, yüzde 39’u da Suriye ve Irak gibi ülkelerden gelen mültecileri tehdit olarak görüyor.
Reklam

Türklere IŞİD sorulmadı

Ancak araştırmada Türklere IŞİD’i tehdit olarak görüp görmedikleri sorulmadı. Bunun gerekçesi olarak da ülkedeki artan güvenlik endişeleri gösterildi. (O kadar çok IŞİD’li var ki sokakta sor sorabilirsen… editörün notu)

Araştırma, Türkiye’de yaşayanların yüzde 72’sinin ABD’yi tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu. Bu bilginin anlatımında kullanılan ‘darbe girişiminden bir yıl sonra’ ifadesi dikkat çekerken, bu oranın 2013’ten bu yana 28 puan artış gösterdiği belirtildi.

Türkiyelilerin ikinci sırada tehdit olarak gördüğü olgu ise, yüzde 64’le mülteciler oldu.
Dünya, IŞİD ve küresel ısınmadan endişeli

Başta Avrupa ve ABD olmak üzere 18 ülkede IŞİD en büyük tehdit olarak görülürken, küresel ısınma ve iklim değişikliği Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde başlıca endişe kaynağı oldu. Yüzde 89’luk oranla İspanya, iklim değişikliğini en büyük tehlike olarak gören ülke.

Kaynak: PEW

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]