Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna askeri istihbaratını güçlendirecek

Zelenskıy, Ukrayna'nın askeri istihbaratı stratejik ve operasyonel çalışmaları güçlendirmesi talimatı verdi.

Rusya ile sıcak savaş tehdidi altındaki Ukrayna, askeri istihbarat ve analitik faaliyetlerini iyileştirecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevine Kırılo Budanov’u atadı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kırılo Budanov’un atanması münasebetiyle katıldığı etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Stratejik ve operasyonel bileşenleri güçlendirmek, analitik faaliyetleri ve alınan bilgilerin kalitesini iyileştirmek gerekiyor” dedi.

2021-2025 tarihleri için yeni bir Milli İstihbarat Programı geliştirmenin önemini vurgulayan Zelenskıy, istihbaratı geliştirme programıyla, askeri istihbarat birimlerini modern silah ve teçhizatla donatılacağını, istihbarat toplanması, işlenmesi ve sağlanmasında NATO standartlarına geçileceğini, personel eğitimine modern yaklaşımların getirileceğini söyledi.

“SAVAŞ RUHUNU CANLANDIRIN”
Ukrayna Askeri İstihbaratı’ndan savaş ruhunun canlandırmasını isteyen Volodımır Zelenskıy, askeri istihbarat subaylarından düşmanlardan her zaman bir adım önde olmalarını istedi.

Ukrayna’nın hibrit savaş, küresel dezenformasyon ve Ukrayna topraklarında düşman varlığı gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, geçici olarak işgal altındaki Donbas ve Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarının geri dönüşü için çalışacağını belirtti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Youtube kanalı takip ediniz: youtube.com/ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]