Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“MİT koordineli 200 kişi AKP muhaliflerini takip ediyor”

MİT’in, AKP muhaliflerini tespit etmek için sadece işadamları dernekleri ve devlet kurumları aracılığıyla 30 milyon euroluk zarf dağıttığı iddia edildi.

Avusturya Yeşiller Partisi Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz, “Türkiye’nin Avusturya’da MİT koordineli 200 kişilik muhbir ekibinin olduğunu” iddia etti.

Ellerinde delillerin bulunduğunu iddia eden Pilz, bu ekibin muhalifleri Ankara’ya raporladığını söyledi.

Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Güvenlik Sözcüsü Peter Pilz basın toplantısı düzenleyerek “MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ile ATIB (T.C Diyanet işleri Başkanlığı’na bağlı olan Avusturya Türk İslam Birliği), UETD (Avrupa-Türk Demokratlar Birliği), MUSIAD Austria (Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği Avusturya) gibi kuruluşlar aracılığı ile Avusturya’da yaşayan AKP muhaliflerini rapor edip merkeze bildiriyorlar.

Hükümet her yıl düzenli olarak 20 ila 30 Milyon Euro bütçeyle bu oluşuma destek veriyor. MİT, Avusturya’da 200 ajan barındırıyor. Cumhurbaşkanlığıyla bağlantılı olarak çalışan bu casuslar, buradaki muhalifleri direkt olarak Ankara’ya bildiriyorlar” iddialarında bulundu.

“İŞLEMLERE DERHAL BAŞLANACAKTIR”
Konuyla ilgili konuşan Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Karl-Heinz Grundböck de “Bize ulaşan deliller doğrultusunda kanuni işlemlere derhal başlanacaktır” dedi.

Pilz’in düzenlediği basın toplantısıyla iddiaları gündeme taşımasından sonra ülke medyasında ATIB Başkan M. Fatih Karadaş’ın Ankara’ya dönmeye hazırladığını iddia edildi. ATIB resmi internet sayfasından ise Almanca bir duyuru yapılarak Pilz’in iddiaları reddedildi.

İddiaların odağında bulunan ve referandum için “evet” kampanyası yürütmekte olan UETD ve MUSIAD‘dan henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak: http://odatv.com/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]