Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı işçiler çalışmak için nereye gidiyor ne kadar kazanıyor?

Yaz mevsimi özellikle mevsimlik işçiler için çok önemli bir zaman dilimi peki, Ukraynalı işçiler çalışmak için hangi ülkeleri tercih ediyor ve ne kadar kazanıyor?

İstihdam üzerine çalışan Rabota.ua sitesinden Tatyana Paşkina, Ukraynalıların, mevsimlik iş için batı ülkelerini özellikle; Polonya, Çekiya ve Macaristan’ı tercih ettiğini söyledi.

Kazanılan paranın ülke ekonomisini etkileyecek ölçüde olmadığına dikkat çeken uzman Paşkina, Ukraynalı kadınların yaşlı ve çocuk için bakım İtalya ve İspanya’yı tercih ettiğini ifade etti.

Almanya’da çalışan Ukraynalıların en düşük aylık geliri 1,5 ile 2 bin Euro.

Polonya’da çalışan Ukraynalıların en düşük aylık geliri 700 ile bin Euro.

Ukraynalı iş gücünün büyük bir kısmı sadece, araba, gayrimenkul satın almak için para kazanmak ve daha sonra ülkesine dönmek istiyor. Ukraynalıların çalışmaya gittikleri ülkelerde yerleşme amacı yok.

Çalışmak için Rusya giden, Ukraynalılar ise 500 dolarlık ücrete çalışıyor, üstelik bunu da zamanında alamamaya katlanmak zorunda. Avrupalı işverenler ise daha dürüst ve ücret bakımından daha sorumluluk sahibi.

Kaynak: Finance.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]