Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Kiev’de yeni bir Türk Kültür Merkezi açılıyor

Ukrayna’nın yaklaşık iki asırlık tarihe sahip, Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi bünyesinde, Türk Kültür Merkezi açılacak.

Uluslararası Meridyen Eğitim Kurumları ile Dragamanova Üniversitesi’nin arasındaki işbirliği neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği ve Kültür müşavirliğinin katkısı ve Anextour firmasının desteğiyle yeni bir “Türk Kültür Merkezi” hayat bulacak.

Ukrayna’da yükseköğretime yön veren kurumlarından Dragamanova Üniversitesi’ndeki, Türk Kültür Merkezi’nin açılış töreni 22 Ekim 2013 Salı günü yapılacak. Kültür Merkezi açılışında, öğrencilerle; Türk dili ve edebiyatı, Türk kültürü ve sanatları sunumu yapılacak.

Yapılan işbirliği protokolü çerçevesine köklü üniversitede, İngilizcenin yanı sıra Türkçe de ikinci yabancı dil olarak üniversite öğrencilerine okutulacak.

Derslerden sonraki zamanlarda halka da açık olacak kültür merkezinde, isteyenlere Türkçe öğretiminin yanında ebru gibi Türk sanatları da öğretilebilecek.

Türk Kültür Merkezi açılışını Üniversite Rektörü Viktor Andruşenko ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar tarafından yapılması bekleniyor. Programa Büyükelçilik mensupları, Kiev’de ki seçkin Türk iş adamlarının yanı sıra Türkçeyi ikinci yabancı dil olarak seçen 10 öğrenci de katılacak.

20’nin üzerinde farklı fakülteye sahip ülkenin en büyük ve prestijli pedagoji üniversitesinde 30 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor.

Tarih: 22 Ekim 2013 – Salı

Saat: 12.00

Yer: “Dragamanova” Milli Pedagoji  Üniv. Dilbilimleri Enstitüsü

Adres: Turgenivska sokağı  8/14, 14.kat, Kiev (ул. Тургеневская, 8-14)

İrtibat tel: (+380) 632 530 073  (Asım Şimşek)

Web: iif.npu.edu.ua

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]