Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

3G Life:) Turkcell’e ve 3G MTS’i Vodafone’a satan Ahmetov, 4G Vega’yı kuruyor

Life:)’ı, Turkcell’e, MTS’i de Vodafone satan, Ukraynalı milyarder Shakhtar Donetsk Futbol Kulübü Başkanı Rinat Ahmetov, mobil iletişim sektörüne 4G Vega ile dönüyor.

Liga Haber Ajansı’nın haberine göre, iletişim sektörüne dönme için girişimlerine devam ediyor. Frekanslarını kullanmak için yasal süreci sürdüren Ahmetov, Mayıs 2026 tarihine kadar, MMDS yani 2,5-2,7 GHz aralığındaki dördüncü nesil iletişim 4G (LTE) radyo frekanslarını sahip tek kişi.

Avrupa’da çalışan bu hızlı 4G yeni bantlar halihazırda Ukrayna’da çok kısıtlı bir alanda kullanılıyor. Ahmetov, Astelit’teki hisselerini şu anda lifecell (Life:) olan Türk Turkcell’e satmıştı. Lifecell 3G hizmeti veriyor. Ahmetov elindeki 3G operatörü MTS’i ise Ukrayna Trimob Vodafone’a, satmıştı.

Rinatov’un kablosuz ve mobil iletişim ayrılmak istemediği sabit hat telefonu ve internet Vega ile yeniden piyasaya döneceğini bildirildi.

basındaki haberlere göre Rinatov’un life:)’daki üst yönetiminden Murat Çınar’ın yeni Vega projesini yürütüyor.

100 milyon dolarlık bir yatırım planlayan Ahmetov’un, ilk etapta; Kiev, Dnipropetrovsk, Lviv ve Odesa’da yeni kablosuz ağın tanıtım atağına başlanacağını belirtildi.

Ahmetov’un 4G Vega projesinin hayata geçmesi halinde ülkedeki kapsamı alanı geniş bir 4G operatör olması bekleniyor.

Vega’nın durumu bu ay yapılacak radyo frekansı lisansları ihalesi sonucunda kesinlik kazanacak.

KONSTANTİN KONEVETS | KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]