Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’a, Moskova ve Kiev’den sonra en çok ziyaretçi İstanbul’dan gidiyor

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Simferopol (Akmescit), en çok ziyaretçiyi Rusya’nın başkenti Moskova ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’den sonra Türkiye’den alıyor.

Turizm Bakan Yardımcısı Nikolay Marinov, Akmescit’e havayoluyla gelen Türk vatandaşların sayısının Moskova ve Kiev’den sonra üçüncü sırada bulunduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Yardımcısı Nikolay Marinov; “Türkiye’den gelen yolcuların sayısı yaklaşık 47 bini teşkil etti. 2010’a göre bu rakam yüzde 3 oranında büyüdü. Ancak biz bu sene gelenlerin sayısının, özellikle turizm amaçlı olarak daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye ile vizelerin kaldırılması Türk turistlerin rakamı en az 2 kat artabilir” dedi.

Ukrayna ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılmasının ziyaretçi sayısını katlayacağını söyleyen Nikolay Marinov buna örnek olarak İsrail’i gösterdi.

Geçtiğimiz sene Ukrayna ile İsrail arasındaki vizelerin kaldırıldığını belirten Marinov, bunun sonucunda İsrail’den gelen turistlerin sayısı yüzde 72’i arttığını söyledi.

Marinov; “Slav kültürü, gelenekleri, tarihi ve genel olarak turistik açıdan Kırım Yarımadası Türklerin büyük ilgisini çekiyor. Türkler bizim sağlık merkezlerimizi merak ediyor. Şu anda her gün uçak seferleri var gelecekte bunun artması söz konusu olabilir” diye konuştu.

KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]