Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

THY, binlerce refakatsiz çocuk yolcu taşıyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) taşıdığı milyonlarca yolcu arasında tek başına seyahat eden refakatsiz binlerce çocuk da bulunuyor. Ebeveyn ya da kanuni temsilcisi (vasi) olmadan yolculuğa çıkan çocuklarda 7 ile 11 yaşları arasında olma şartı aranıyor.

THY, uçuş öncesinde refakatsiz çocuk yolcunun seyahat edebilmesi için seyahatinin tüm uçuşlarına ait rezervasyonlarının onaylanmış olması gerektiği kuralına dikkat ediyor.

Bu kapsamda; ebeveyn ya da vasileri, çocuklarını kalkıştan en az iki saat önce Atatürk Havalimanı’ndaki kendileri için özel tahsis edilen bilet bagaj işlemi yapılan (check-in) noktaya getirmeli. Refakatsiz seyahat edebilecek çocuğun ebeveyn veya kanuni temsilcisine burada “Yetki Belgesi Formu” doldurtup, imzalatılıyor.

İŞLEMLERDE ‘YETKİ BELGESİ FORMU’ ÖNEMLİ
Sonra çocuklara, uçağa gidene kadar; pasaport güvenlik kontrollerinden geçme, yolcu salonlarına ve uçağa alınma esnasında kadar görevli personel eşlik ediyor. Çocuk yolcu, uçağın kalkış saatine yakın yetkili personel tarafından uçağa götürülerek kabin amirine teslim ediliyor.

Uçuş esnasında refakatsiz çocuk yolcuların oturduğu koltuk, kabin görevlilerinin gözetimi altında olacak şekilde yakın bir yerde seçiliyor.

Çocuk varış noktasında ise kabin amiri tarafından varış istasyonunda seferi karşılayan görevliye, “Yetki Belgesi Formu” imzalattırılarak teslim edilir. İlgili personel de çocuğun pasaport, gümrük ve bagaj teslimi ile ilgili tüm işlemlerini tamamlar.
Ardından refakatsiz çocuk yolcuyu karşılayacak kişinin tespitini ‘Yetki Belgesi Formu’nda belirtilen isim-soyadı ve kimlik eşlemesi yaparak, imza karşılığı teslim eder.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]