Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[GÖRÜNTÜLÜ VE FOTOĞRAFLI] Kiev’de Türkler bayram namazını fuar merkezinde kıldı

Ukrayna’daki gurbetçiler, Ramazan Bayramını başkent Kiev’de coşkuyla kutluyor. Kiev’deki gurbetçiler bayram namazını eda etmek için Expo Plaza Fuar Merkezi’ni kiraladı.

Gurbetçiler tarafından iş dünyasının buluşma noktası, fuar merkezi bayram namazı kılmaya uygun hale getirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi Ahmet Ilgaz’ın yaptığı sohbet sonrasında 400’e yakın kişi namazlarını eda etti. Bayram namazına ülkedeki yerli Müslümanlardan Kazan Tatarı nineler de iştirak etti. Salavatlar ve teşrik tekbirleri getiren gurbetçiler vaaz ve Kuran tilavetinin akabinde halka oluşturarak bayramlaştı.

Ilgaz yaptığı sohbette, “Şu anda Ramazan bayramını eda ettik. Allah kabul etsin. Bütün İslam aleminin buradaki Kırım Tatarlarının, buradaki Müslümanların İslam aleminin, Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]