Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Binali’den, Rusya’ya tazminatta ‘Yıldırım’ dönüş!

Düşürülen uçak için Rusya’ya tazminat ödemesi yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu oldu. Başbakan Binali Yıldırım, önceki gece TRT Haber’de, “Gerekirse ödenebilir.” dedi. Yıldırım dün partisinin Meclis grubunda “Tazminat söz konusu değil.” ifadesini kullanınca Rusya Güvenlik Komisyonu Başkanlığı’ndan cevap geldi: Bu açıklamadan sonra devreye giren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Rus pilotun ailesinin tazminat talebi olursa, insani zeminde mutlaka değerlendireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova’nın kasım ayında uçağının düşülmesinin ardından bozulan ilişkilerin normalleşmesi için öne sürdüğü şartlardan biri olan tazminat konusunda 18 saat içinde iki farklı açıklama yaptı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği ‘özür’ mektubuyla ilgili önceki gece TRT Haber’in sorusunu cevaplarken,  “Mektubun içeriği çok açık. Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Burada hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarını paylaştığımızı söylüyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi ifade ediyoruz.” dedi.

Başbakan, dün Meclis grup toplantısı çıkışında ise basına bu kez aksi yönde bir açıklama yaptı.  Yıldırım, “Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık. Öldürülen pilotun sorumlusu hakkında da hukuki çalışmalar sürdürülüyor. Tazminat söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, grup konuşmasında ayrıca İsrail ve Rusya’nın ardından ilişkilerin krizde olduğu diğer ülkelerle de bağların geliştirileceğini söyledi. “Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız. Sadece Rusya ve Mısır’la sınırlı değil, Akdeniz’i ve Karadeniz’i çevreleyen bütün komşularımızla dosthane ilişkilerimizi geliştirmek en önemli hedefimiz, en önemli şiarımız olacaktır.” dedi.

| YARINA BAKIŞ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]