Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hizmet hareketine yapılan baskı uluslararası raporlarda

Türkiye’de bakanların ve Erdoğan’ın ailesinin adının zikredildiği 17-25 Aralık 2013’teki büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Hizmet hareketini günah keçisi ilan eden Erdoğan, harekete karşı cadı avı başlatmıştı.

Devlet haber ajansının verilerine göre şimdiye kadar 4 binden kişi gözaltına alındı, 822 kişi de tutuklanmıştı. 250 civarında şirkete de kayyım atanarak el konuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın nisan ayında yayınladığı son İnsan Hakları Raporu’nda da hareketin uğradığı hak ihlalleri, kamudaki cadı avını da kapsayacak şekilde genişçe yer almıştı. Yine AB’nin kasımda yayınladığı 2015 İlerleme Raporu’nda da hükümetin “paralel yapı” ve “ terör örgütü” iddiasıyla Hizmet hareketine yönelik adımları eleştirildi.

Zaman Medya Grubu ile İpek Medya Gurubu’na zorla el konup kapatılması da uluslararası tepkilerle karşılanmıştı.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]