Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Binali Yıldırım, Türkmenistan’da Gülen okullarını takdir etti

Binali Yıldırım, Türkmenistan'da Fethullah Gülen'in öncülüğündeki Hizmet Hareketi Tarafından açılan Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi'nin ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım akşam saatlerinde, Türk Hava Yolları THY’nin tarifeli seferi ile Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi. Uluslararası Türkmenbaşı Hava alanında, Binali Yıldırım ve beraberinde ki heyeti, Türkmenistan Kara Ulaşım ve Kara Yolları Bakanı Baymuhammet Kelov karşıladı. Havalimanı VİP salonunda, Türkmen çayı ikram edildi.

Binali Yıldırım, ayağının tozuyla Fethullah Gülen takipçileri tarafından açılan Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi’ni (UTTÜ) ziyaret etti. Üniversiteyi ve Hizmet Hareketi’nin faaliyetlerini takdir eden Yıldırım’a Başkent Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Seyit Embel, faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ayrıca Yıldırım’ın İpek Yolu Türk İhraç Ürünleri Fuar’ının açılışını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yıldırım’ın gezdiği üniversiteyi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde söz konusu üniversite ziyaretini Fethullah Gülen gurubuyla bağlantısı gerekçesiyle reddetmişti.

Eski MHP Başkanı Rahmetli Alparslan Türkeş ise UTTÜ’de okuyan gençleri ziyaret etmiş konferans vermiş, “Bizim hayallerimizi söylemlerimizi sizler eyleme geçirdiniz” diyerek takdir etmişti.

Başkent Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Seyit Embel, okullarda öğrencilerin dünya standartlarında eğitim alabilmesi için tüm imkânların oluşturulduğunu söyledi.
Türk okullarının bugüne kadar gerek ulusal, gerekse uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandığı madalyalar gösterildi. Türkmenistan’da, UTTÜ’nün yanı sıra, Başkent Eğitim Kurumları’na bağlı 14 okul, 9 bilgisayar ve kurs merkezleri faaliyet gösteriyor.
Yunus Erdoğdu – Aşkabat

www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com
www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]