Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Zelenskıy, sübyancıları hadım etme yasasını veto etti

Çocuk tecavüzcülerinin hadım edilmesi yasasını metnin eksik olduğu gerekçesiyle veto etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy sübyancıların kimyasal usulle hadım edilmedi yasa tasarısını veto etti.

Zelenskıy’nin vetosuna ilişkin açıklama Ukrayna Parlamentosunun resmi sitesinde 4 Eylül’de yayınlandı. Zelenskıy, 11 Temmuz’da kabul edilen yasa tasarısını parlamentoya geri iade ederken kendi yasa teklisi ve değişikliği teklif metnini ise yayınlamadı.

Daha önce Ukrayna Parlamentosu, çocuklara yönelik cinsel suçların cezaların arttırmasıyla ilgili yasa tasarısını onaylamıştı.

Söz konusu yasa tasarısına göre küçük çocuklara tecavüz edenlere; 10 ila 15 yıl hapis cezasının yanı sıra kimyasal usulle hadım edilecek ve ayrıca halka açık bir kaydını oluşturularak cezaevinden tahliye edildikten sonra bu kişilerin yaşam boyu idari denetimi sağlanacaktı.

Tasarı, seçimlerden önce Radikal Parti vekilleri; Oleg Lyaşko, Igor Mosiyçuk, Oleg Kuprienko, Viktor Vovk ve Denis Silantiev tarafından verilmişti. Radikal Parti son seçimlerde barajın altında kalarak parlamentoya giremedi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Ukrayna’da milletvekili dokunulmazlıkları kaldırıldı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]