Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Büyükelçiliği, Türkiye’nin imajını korudu

Ukrayna genelinde dağıtılan Image.ua adlı dergide Ermenistan Büyükelçisi’nin girişimiyle
1915 olaylarına ilişkin asılsız iddialar içeren bir makale yayımlanması üzerine harekete geçen Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği söz konusu derginin bayi satışını engelledi.

3 aylık periyotla Ukraynaca ve İngilizce yayımlanan dergide, Ermenistan Cumhurbaşkanının Ukrayna ziyareti vesilesiyle sözde Ermeni soykırımına ilişkin bilgilere yer verildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’nce desteklenen Image.ua dergisinde, Ermenistan Büyükelçisinin girişimiyle, 1915 olaylarına ilişkin asılsız iddialar içeren makalenin yayınlandığı bilgisini alan Kiev Büyükelçiliği olaya müdahil oldu.

Büyükelçilik, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda dergi yayın kurulunun derginin ilgili sayısını bayilere dağıtılmaması kararını aldırdı.

Öte yandan derginin internet sitesi image.ua’nın ana sayfasına da, Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç’in asılsız iddialara yönelik cevaben kaleme aldığı mektup İngilizce ve Ukraynaca konuldu. Derginin bir sonraki sayısında da Büyükelçi Meriç’in mektubu basılarak dağıtılacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]