Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kadın milletvekili sayısı Arap ülkelerinden de az

Parlamentolararası Birliği verilerine göre, Ukrayna kadın milletvekili sayısında dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor.

Birliğin 2011 sonu verilerine göre, dünya ülkeleri parlamentolarında kadın vekil sayısı son bir sene içerisinde yüzde 19,2’den, yüzde 19,5’a yükseldi. 450 sandalyeli Ukrayna parlamentosunda sadece 36 kadın vekil var. Ukrayna’da kadın vekillerin sayısı erkeklere oranla yüzde 8 kadar. Avrupa ülkelerinde ise bu oran yüzde 22,3 seviyesinde. Arap ülkelerinde kadın milletvekillerin sayısının yüzde 10,7 seviyesinde olması dikkat çekiyor.

Ukrayna’da Şubat ayında Sağlık Bakanı olarak atanan Raisa Bogatıryova ise kabindeki ilk kadın bakan oldu.

Öte yandan parlamentoda hiç bayan milletvekili olmayanların ülkeler de var. Suudi Arabistan, Katar, Beliz ve Naur’da kadın milletvekili hiç yok.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]