Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriMağdur KürsüsüTürkiyeVideo

Çiftlik Bank kurucusu [Top Kek] Mehmet Aydın’ın [ÇOK ÖZEL VİDEOLU] hikayesi

Kurucu Mehmet Aydın'ın, danışmanı AKP'lilerin Diriliş Ertuğrul'dan hayran olduğu Mehmet Çevik.

Çiftlik Bank vurgunuyla adını duyuran Çiftlikbank Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, 27 yaşında kurduğu ağ ile piyasadan 500 milyonun üzerinde para topladı. Aydın’ın Uruguay’a kaçtığı ve Uruguay’da inşaat şirketi kurarak vatandaşlık aldığı iddialar arasında. Peki Mehmet Aydın kimdir? Nasıl bir anda binlerce kişiyi dolandırdı?

Medyaya yansıyan bilgilere göre 27 yaşındaki Çiftlikbank’ın kurucu sahibi Mehmet Aydın, asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretti. Çiftlikbank’ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.
SPK raporuna göre Aydın’ın kurduğu Çiftlikbank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplandı.

Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs’a ve Çiftlikbank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Uzun süredir medyada dolandırıcılık sistemi olduğuna dair Çiftlikbank ile ilgili haberler yer aldı. Ancak üyeler, bu haberlere pek aldırış etmediği gibi haberlerin karalama kampanyası olduğu konusunda kendilerinden çok emin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Aydın ile ilgili ise bilinmeyenler gün geçtikçe açığa çıkmaya başladı. Aydın’ın arıcılıkla geçimini sağladığı belirtiliyordu. Ancak arabesk rapçi olduğu da ortaya çıktı. Eren Çakar ismiyle hem de.
Aydın’ın Eren Çakar ismiyle klip çektiği ve YouTube hesabından da Eren Çakar ismiyle paylaştığı ortaya çıktı. Ancak Çiftlikbank macerasına başlayınca videoları silmiş. Ancak bazı kullanıcılar, silinen videoları farklı hesaplardan yüklemiş.

Kulaktan kulağa yayılarak çok büyük bir kitleye ulaşan Çiftlik Bank projesi ile ünlenen Mehmet Aydın, ödemelerin düzenli yapılmasıyla insanların güvenini kazanmaya başladı. Ödemeler yapıldıkça da Çiftlik Bank’a güvenen insanlar, yeni şarküteriler açmaya ve Çiftlik Bank ailesine katılmaya başladılar. Kısa sürede bir kahraman olarak duyurulmaya başlayan Aydın, bir kesimin güvenini kazanmıştı.
Hatta bu güven öyleydi ki, kendisini Fatih Sultan Mehmet’le özdeşleştirenler olmaya başladı.
Mehmet Aydın’ın bir dolandırıcı olduğunu söyleyenlere büyük tepkiler gösteren yatırımcılar, bu ismi kendilerini korumadıkları kadar koruyordu.

Dolandırıcılık iddiaları üzerine CEO Mehmet Aydın, bilindik mazeretlere sığınmıştı:
“Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor, batı engellemeye çalışıyor. Özellikle Londra!!!”

Tıpkı Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün “yerli otomobil üreteceğiz” diyerek İmza adıyla otomobil üreteceklerini açıklayarak milyonlarca para toplayıp sonra da dolandırınca bahane olarak “yerli otomobil” istemeyenlerin oyunu olduğunu söylemesi gibi.

Mehmet Aydın hakkında bir başka gerçek ise sosyal medyada ortaya çıktı. Bir Twitter kullanıcısı, Aydın’ın Eren Çakar isimli arabesk rapçisi olduğunu belirtti.

Sosyal medyada da Aydın’ın video klipleri paylaşıldı kısa sürede…
Son iddia ise Çiftlik Bank oyununun tutmasının ardından Aydın’ın kaçış planları yapmaya başlaması. Geçen sene Ağustos ayında, olaylar ses getirmeye başlayınca Uruguay pasaportu aldı iddiaya göre.

Aydın, Urugay’ın başkenti Montevideo’ya kaçmış. Urugay’ın Türkiye ile diplomatik ilişkileri yok, suçlu iadesi anlaşması da yok.

Aydın’ın kaçışı sonrasında ise bir başka iddia ise eşi Sıla Aydın’dan geldi. Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ve eşi Sıla Aydın sosyal medyada yayılan iddiaların aksine henüz resmi olarak boşanmadığı ortaya çıktı.

Eşi, kendisinin de dolandırıldığını ileri sürdü. Kayıp Mehmet Aydın nafaka ödemeye bile yanaşmamış. Ailenin avukatı Abdullah Yörük, Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçarak inşaat işine girdiğini söyledi. Kayınpeder Hakan Soysal’ın ise ocak ayında yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı.

Sıla Aydın’ın ailesinin ise gelen tehditler nedeniyle koruma kararı için başvuru yapacağı belirtiliyordu.
Çiftlik Bank tesislerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki başsavcılıklarca adli çalışmalar yapılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca bütün Türkiye’deki tesislere kayyım tayin edileceği de ifade ediliyor.

Çiftlik Bank’a parasını yatıran kadın: Üye sayısının baktık, bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündük ondan yatırım yaptık.

Çiftlik Bank’ta bir çok insan mağdur, insanlar bu reklamları görüp de nasıl güvenmesin.

Şimdi bütün medya bu sahtekarlar için dolandırıcı diyor. Zamanında hepsi reklamlarını yaptı.

Yüz milyonlarca lira topladıktan sonra Çiftlik Bank’ın yöneticileri ortadan kayboldu. Yimpaş, Kombasan, Jet Fadıl Bugün de Çiftlik Bank… Yarın Fadıl Akkündüz çıksın gelsin bu safları yine kandırır. Çiftlik bank tanıtımını Beyaz Show’da Beyazıt Öztürk yaparsa halk da güvenir parasını yatırır. Vatandaşın biri “Çiftlik Bank’a kaptırdığınız paralarınızı 500 lira karşılığında kurtarırım” diyerek, dolandırılan 1600 kişiyi daha dolandırmış. Hakikaten enteresan bir kitle. Çiftlikbank bir semboldür sembol! 1980’lerin Banker Yalçını, Banker Kastellisi gibi. Hukuksuz, hatta anayasasız bir ülkenin büyük bir yolsuzluk, hukuksuzluk, hortumlama çiftliğine dönüşmesinin sembolüdür: Çiftlikbank. Akkoyunlu devletinin normali.
Mehmet Çevik’in konuşmasından alıntılar..
“Bu millet için yapılan yatırımlar”, “Kudüs kırmızı çizgimizdir”, “Lider ülke Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyorlar”
“Çiftlik Bank ‘biz dünyadan büyüğüz’ diyen 5’lerin kurduğu tezgâhı deviriyor”

Mehmet Çevik’ten inciler devam ediyor:
“Beyaz sakallarıma hürmeten beni dinlemenizi istirham ediyorum. Bir insan bir bilgisayar oyunundan yarın bu ülkenin besinini yaratacak noktaya geliyor. Kudüs kırmızı çizgimizdir. Evet.”

Türk milletini en zayıf yerinden din damarından yakalı münafıklar…
Videomuzu izleyin, izletin ve yeni videolarımızdan haberdar olmak için YouTube kanalımızı takip ediniz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]