Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Artılar, eksiler ve oyun dengesi

Sürpriz ve şok Antalya yenilgisi, Amed Spor’dan yenilen üç gol, Mehmet Topal ve Josef De Souza’nın aynı anda cezalı olması kâğıt üzerinde zor gözüken bir maç hissi veriyordu Fenerbahçe için Kasımpaşa karşısında. Ancak beklenenin aksine çok daha rahat ve kolay bir galibiyet alarak, 3 puanı 3-1 ile aldı Fenerbahçe.

Josef’in olmaması takım için eksik değil, doğru kurgu ile oynamak için bir fırsattı, ancak Mehmet Topal da aynı anda cezalı duruma düşünce Pareira arayışlara girdi. Hafta içi Caner’i denediği, Alper’i kullanacağı haberleri çıksa da Pareira sürpriz bir hamle ile Kadlec’i ön libero pozisyonunda 6 numara olarak sahaya sürdü. Geçen haftaki dağınıklıkları pansuman edecek Hasan, Gökhan ve Kjaer geri dönmüştü. Buna rağmen Pareira dengeli oyun ısrarından vazgeçmek istemedi.

Sezon başı Diego’yu ön libero oynatıp önde iki kanat ve iki forvet oynatan Pareira bir anda kabuk değiştirdi. Daha dengeli, abartılı denge ile oynamaya başladı. İki savunma bekini sürekli oyunun içinde ve hücumda tutan bir teknik direktörün ayağı fena olmayan bir stoperi ön liberoya kaydırması anlaşılabilir. Yine de, ‘bu isim bu pratiğe sahip olmayan Kadlec miydi?’ diye sorulsa bence ‘değildi’ derim. Keza Kadlec baskılı ve temaslı başlayan oyunda pozisyonlarda nerede duracağını bilmeyen bir görüntü vererek başladı maça. Zihni karışık bir şekilde doğru pozisyonu almaya çalışıyordu. Her ne kadar Pareira övse de Kadlec’in vasat üstü, hatta dikkat çeken ayrıcalıklı bir performans ortaya koyduğunu söylemek güç. Hele Donk’un gidişi ile çok geriye giden, Eren ve Scarione’nin eksikliği ile Fenerbahçe’nin üzerine hiç gidemeyen bir Kasımpaşa takıma karşı dahi.

Böylesine tutuk bir Kasımpaşa takımına karşı önde basarak başladı Fenerbahçe. Aynı hastalık, yani net olarak üretememe hastalığı devam ediyordu. Bu hastalığa geçici tedavi Volkan Şen ve Hasan Ali’nin bireysel yetenekleri ilaç oldu denilebilir. Çok istekli ve arzulu oynayarak ilk devrenin 2-0 ve bir oyuncu üstünlüğü ile bitmesini sağladılar. Her zaman söylediğimiz Ozan geriden gelerek daha iyi oynar tezi de büyük oranda kendini kanıtladı sahada. Diego’nun arkasında oynayan Ozan geriden oyunun içine katıldı, top sürdü, top çaldı, ikili mücadele kazandı. Pas hataları yapsa da önceki pozisyonundaki kadar sarsıcı nitelikte değildi.  Ozan’ın geriden oyuna katılıp katkı sunması Diego’yu da daha verimli bir oyuna itti. Skora katkısı yok denecek az olan Diego, üçüncü bölgede iki net pozisyon buldu ve bir de gol attı. Bu düzende devam etmeli Pareira; Topal, Ozan ve Diego orta sahsına Raul Meireles ve Josef alternatifleri ile de daha doğru kurgu biçmeli. İlla ki daha dengeli oynamak istiyorsa bunu ikinci bir ön libero ile yapmak zorunda değil Pareira. Attığı mükemmel gol ile skora katkı özelliğini de geliştiren Alper ile takım savunmasına yardımı ve dengeyi sağlamlaştırabilir.

Maç sonu demeçlerinde bahsi geçen dengenin altına çizen Pareira bazı noktalarda ders almış gözüküyor. Antalya maçında orta sahayı adeta yok ederek farklı mağlubiyetin mimarı olmuşken, eksik kalmış rakibe karşı Fernandao ve Persie ikilisini düşünmemesi ayrıca bir tutarsızlık ve çelişkiydi. Aynı anda yaptığı üç değişiklik ise kart görme ve sakatlanma ihtimaline karşılık büyük risk taşıyordu. Yine de Alper Potuk’un bireysel yetenekleri ile attığı gol maçı kopardı ve Fenerbahçe kader ayı olan Şubat periyodunda zorlu seri öncesi galibiyeti aldı.

Vitor Pareira Avrupa Ligi, lig ve kupa maçlarında mutlaka rotasyona gidecektir. Bu rotasyonda yer bulacak oyuncular Raul, Şener, Caner, Fernandao olmalıdır. Bir kez daha gördük ki forvetlerde oyun zekâsı ve bitiricilik en az güç kadar önemli. Persie de kesinlikle ısrar edilerek rakip savunmaların öne çıkması zorlaştırılmalıdır.

Dün akşam beni oldukça yanıltan iki unsur vardı:


1. Kasımpaşa’nın silik ve başarısız görüntüsü,
2. Hakem Bülent Yıldırım’ın bir iki faul düdüğü dışında çok başarılı maç yönetmesi…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]