Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Teksas’ta Ukrayna’yı Meridyen öğrencisi Soroka temsil etti

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali‘nin altın çocukları, ABD‘nin Teksas Meclis binasında konser verdi. Teksas meclisinde Ukrayna’yı, Uluslararası Meridyen Okulu’nun 9. Sınıf öğrencisi Alla Soroka temsil etti.

Teksas Meclis binası Capitol‘un içindeki “Kubbealtı” diye bilinen meydanda sahne alan Soroka, söylediği Ukraynaca şarkılarla Amerikalıların ve misafirlerin gönlünü fethetti. Soroka’nın konserini; milletvekilleri, meclis personeli ve ziyaretçileri ilgiyle izledi.

“Dünyanın renkleri” sloganı ile bir araya gelen öğrenciler, Teksas Eyaleti Dışişleri Bakanı Carlos Casco ve başkent Austin Belediye Başkanı Steve Adler tarafından ağırlandı.

Ukrayna’yı başarılı bir şekilde temsil eden Soroka daha sonra, Teksas Dışişleri Bakanı Carlos Casco ile makamında görüşerek Ukrayna’dan götürdüğü el işi geleneksel hediyeleri takdim etti.

Teksas
meclisinden, Austin belediye binasına geçen Soroka burada da Ukraynaca şarkı söyleyerek Ukrayna’yı tanıttı. Soroka, ülkesinden getirdiği hediyeleri, Belediye Başkan Steve Adler’e takdim ederek ülkesi hakkında bilgi verdi. Gençlere sıcak ilgi gösteren, Adler gençlerin öğretmenlerine dönerek “Bu gençleri yetiştiren sizler, çok değerlisiniz.” dedi.

Başkan Adler, Austin’in müzik alanında dünyada önemli bir şehir olduğunu belirterek her yıl yapılan festivallerden söz etti. Başkentin teknoloji şirketleri ile de bilindiğini vurgulayan Adler, “Mesela ilk tweetin Austin’den atıldığını biliyor muydunuz?” dedi.

SOROKA, TEKSAS’DA UKRAYNA’NIN YÜZÜ OLDU
Ukrayna dâhil 13 ülkeden 100’ün üzerinde öğrenci Houston’un en prestijli salonlarından, Hobby Center‘da 3 bine yakın seyirciyle buluştu.

Sunuculuğunu konuşmacı, sanatçı ve yazar Rocko Stedy Narvios‘un yaptığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, ABD Kongresi üyeleri Al Green ve Pete Olson’un da katıldığı programda, festivali düzenleyen Raindrop Vakfı’na Teksas eyaleti adına iki ayrı takdir beratı verildi.

Festivalin dünya barışı adına büyük önem taşıdığını ifade eden Teksas milletvekili Al Green, “Birlikte savaşları sona erdirebiliriz. Birlikte dünyayı gelecek nesiller için daha iyi bir yer haline getirebiliriz.” dedi.

Öğrenciler tarafından seslendirilen ünlü ‘Ne muhteşem bir dünya’ şarkısına atıf yapan Green, “Evet bu muhteşem bir dünya, çünkü bu dünyada bu muhteşem gençler var.” diye konuştu.

Green, davetlilere: “Biz, bu dünyada birlik içinde olabileceğimize inanıyoruz. Bu dünyaya barışı getirebileceğimize inanıyoruz.” diye seslendi.

Konuşmaların ardından milletvekilleri, belediye yetkilileri ve misafir diplomatlar sahnede çocuklarla birlikte dünya barışını anlatan bir şarkı söyledi.

Amerikalı
öğrencilerin halk oyunları gösterisi akabinde, Soroka muhteşem performansıyla beğeni topladı.

Festivalin sunuculuğunu yapan rap şarkıcısı Rocko Stedy Narvios ise program için özel olarak bestelediği şarkıyı ilk kez dünya çocuklarıyla birlikte söyledi.

Yaklaşık iki saat boyunca devam eden program, YouTube ve Periscope aracılığıyla canlı olarak yayınlandı. “Dünyanın Renkleri” temalı festivalin kapanışında, sahneye elinde Ukrayna ve Teksas bayrakları ile çıkan Soroka dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklarının hep birlikte Universal Peace (Evrensel Barış) isimli şarkıyı söyledi.

Soroka dünyanın farklı ülkelerinden arkadaşları ile birlikte ABD’nin ünlü ‘ABC’ televizyonuna da konuk oldu. Televizyonun stüdyolarını gezen öğrenciler dev yayıncının faaliyetlerini yakından görme fırsatı buldu.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]