Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ezildi ve dağıldı

Ağır yenilgiyi çok iyi özetleyen demeci ile başlayalım, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın: “Takım zannetti ki lig bitti. Turistik seyahat olarak geldiler. Yenildik.”

Bu görüntü çok açıktı maçın başından sonuna kadar 4-2’lik ağır mağlubiyet alınırken. Bakmayın 4-2 olduğuna maçın hakkı 4-0 zaten, gelen iki gol iki duran toptan, yani frikik ve penaltıdan. Kıl payı ve alınan bir farklı galibiyetler ile görüntüde rekora koşan takım, en son 2008 yılında Kayseri Spor takımından 4 gel yemiş maçı 4-1 kaybetmişti. Aragones yönetimindeki o takım zaten oldukça  başarısızdı.

Olağan dışı bir skor, bir daha yaşanır mı böylesi bilinmez ancak dün bu işaretleri vermedi değil, bugün de ders alınmazsa bu tablo daha kötüye gidebilir. Kredisini tamamen kaybetmiş olmanın getireceği psikolojik baskı ve çok zor bir fikstür gerçeği de mevcut duruyorken.

Dönelim maça, son yıllarda bu kadar kontrolsüz ve düzen dışına maçın tamamında düştüğü nadirdir Fenerbahçe takımının. Hele ki iki ön libero fantezisi ile hücum yapamıyor ama pozisyon vermiyor dediğimiz takım bu kadar kötü pozisyonlar veriyorken… Kjaer’in yokluğu önemlidir ama bu kadar etki etmesi imkansızdır. Takım olarak sahada yoktular. Bunun sebeplerini sıralayacak olursak;

1. Volkan Demirel’İn yenilen 4 goldeki 3 bariz hataları. Başkan’ın torpilleri Volkan’ı daha da geri itiyor.

2. Gökhan ve Hasan’ın taktik disiplin ve oyun dengesinden sonra Caner ve Şener ile gelen ahenk yokluğu ve savrukluk.

3. Kayseri Spor’un oyunundan numune almış olan Antalya’nın önde basarak iki uzun ve sert bilekli ön liberonun bu baskıdan çıkamayışı.

4. Markoviç gibi oyun içi istkrarı hiç ama hiç olmayan ve bu konuda bir türlü çıtayı yükseltemeyen oyuncu tiplemesi.

5. Ozan’ın yanlış bölgede sırtı dönük oynamak zorunda bırakılması ki daha çok geriden gelerek katkı veren oyuncudur.

6. Persie yerine Fernandao’nun oynaması ile zaten kısıtlı teknik kapasitenin daha alt seviyelere düşürülmesi.

Bu kadar çok hata ve kusura ruhsuzluğuda ekleyince Fenerbahçe’li oyuncular Antalya Spor takımı eze eze galip gelmesini bildi. Zaten bu fırsatı tepmiş olmaları kendileri açısından kaçırılmış büyük fırsat olurdu.

Vitor Pareira da müthiş dağılmış bir haldeydi maç boyu. Persie hamlesini orta sahayı tamamen teslim ederek yaptığı yetmemiş gibi, daha ikinci golde pes etmiş kulübesine oturmuştu. Göstermelik harakiri riski alırken bile iki sabit ön liberodan vazgeçmeyişi ne kadar dağıldığının kanıtıydı.

Yapılması gerekenlere gelince;

1. Fenerbahçe Persie’yi hazır tutup oynatmak zorunda. Onun koşularını ve teknik kapasitesini beslemek mecburiyetinde.

2. Form düşüklüğü ve devamlılığı çok alt düzeyde olan Markoviç, sakatlık öncesi formanın sahibi Alper ile yer değiştirmeli.

3. En azından ligde iki ön libero sevdasından vazgeçerek Ozan,gerekirse Raul ile oyunu açarak ve baskıyı kurarak oynayacak bir orta saha düzenine geçilmek zorunda.

4. Volkan Demirel’in dinlendirilerek Fabiano ile ligde de rotasyona girilmeli.

5. Daha da önemlisi dersler çıkarılarak takım ruhu geri getirilmeli.

Bu dersler çıkarılır tedbirler alınırsa Fenerbahçe takımı geri dönüşü yapabilir. Bunu yapacak gücü var, öyle ki şampiyonluğu kayberder ise bu maç yüzünden kaybetmez. Lakin, şampiyon olursa bu maç kardan zarara geçişin bir adımı olabilir.

Aksi halde toz pembeden griye dönen hava kapkara bir hal alabilir.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]