Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO ve FOTO GALERİ] Ukrayna’da yeni yılın ilk gününde ulusalcılar sokaklara döküldü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yeni yılın ilk gününde ulusalcılar, Stepan Bandera’nın 107’inci doğum gününde ellerindeki meşalelerle Bağımsızlık Meydanı’na yürüdü. Etkinliğe katılan 3 bini aşkın ulusalcı, Ukrayna bayrağı ve parti bayrakları ile birlikte çeşitli pankartlar taşıdı.

Ukrayna milli kahramanı Taras Şevçenko’nun heykeli önünde toplanan ulusalcılar, ellerindeki meşalelerle ihtilal ve devrimlere sahne olan Bağımsızlık Meydanı’na yürüdü. Kamuflaj giyen ulusalcı grup Ukrayna bayraklarının yanı sıra, Sovyetler Birliği’ne karşı silahlı direnişte bulunan UPA Ordusu’nun siyah-kırmızı renklerden oluşan bayraklarını da taşıdı.

Meydanda bir konuşma yapan Svoboda (Özgürlük) Hareketi yetkilileri; “Özgürlük savaşçımız Stepan Bandera’nın 107’ıncı doğum yıldönümünü kutlamak için bir araya geldik. Stepan Bandera bir milletin sembolü olarak adını tarihe yazdı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sırasında “Yaşasın Ukrayna” sloganları atan grup Ukrayna milli marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

‘BANDERA’YI RUS İSTİHBARATI ÖLDÜRDÜ’

Bandera taraftarları ikinci dünya savaşı sırasında Ukrayna’yı işgal etmek isteyen; Polonya, Alman ve Moskof kuvvetlerine karşı direnmişti. Bandera, 50 yaşında iken Almanya’nın Münih kentinde 15 Ekim 1959’da Rus İstihbarat Servisi KGB’nin ajanı Bogdan Staşinskiy tarafından özel bir silahla siyanür enjekte edilerek öldürülmüştü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]