Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Davutoğlu: Türkiye Kırım’ın ilhakını kesinlikle reddetmektedir

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de resmi temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük ile bir araya geldi. Davutoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Arseniy Yatsenük ile ikili görüşmesi akabinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna’ya daha önce birçok kere geldiğini ifade eden Davutoğlu ilk defa başbakan sıfatıyla Kiev’de bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’nın, Türkiye için sadece komşu değil aynı zamanda stratejik ortak konumunda bir ülke olduğunu dile getiren Davutoğlu: “Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımakta ve Kırım’ın ilhakını kesinlikle reddetmektedir. 1944 yılında zalimce Stalin tarafından trenlere bindirilerek gönderilen Kırım Tatarları’nın hak ve hukukunu bugün aynı ölçüde savunuyor olmamızdan da büyük ölçüde memnuniyet duyuyoruz. Kırım Ukrayna topraklarının bir parçasıdır, Kırım Tatarları’nın asli yurdudur. Ayrıca bugün Rusya’nın gerek Kırım’a gerek Ukrayna’ya yaptığı gerekse Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tavrına karşı da ortak tutumu sergiliyoruz.” dedi.

Davutoğlu, mevkidaşı Yatsenük’ten Ukrayna’daki son durum hakkında bilgi aldığını ve Suriye’deki son gelişmeler hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]