Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’da halk referandum için sandık başında

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) halk meşruiyet tartışmalarının gölgesinde sandık başına gidiyor.

Kırım’ın başkenti Simferopol’de sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemlerine halk yağmurlu havaya rağmen ilgi gösterdi.

Kırım Tatarlarının, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin aldığı karar gereğince oy kullanmadığı referanduma özellikle Rusların ilgisinin büyük olduğu görüldü.

Kırım Tatarı bir seçmen Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Kırım Tatar Meclisi seçime gitmeyin kararı verdiği için ben oy kullanmayacağım.” dedi. Öte yandan Bahçesaray’da Kırım Tatarların oylarını kullandığı bildirildi.

RUS ASILLI VATANDAŞ: RUSYA İLE BİRLEŞMEYİ YILLARCA BEKLEDİK

Oyunu kullanmak için 76 yaşında sandık başına gelen Rus asıllı bir vatandaş ise Cihan’a, “Çok istedim ve bekledim bunu.” dedi.

Yine Rus asıllı bir kadın ise “Biz bunu yıllarca bekledik. 20 yılı geçti şimdi biz çok mutluyuz. Bu referandum en sonunda gerçekleşti. Ben düşünüyorum ki, her şey iyi olacak biz Rusya ile olacağız.” diye konuştu.

“BATIYA İYİ YOLCULUKLAR”

Dimitriy adlı bir seçmen ise Cihan’a yaptığı açıklamada, “En sonunda birileri bizim sesimizi duydu. En önemli en yasal görüş halkın görüşüdür, bizim görüşümüzdür, halk da biziz. Biz şimdi sözümü sandıkta söylüyoruz. Batı demokrasisi peşindekilere iyi yolculuklar diliyorum. Biz Rusya ile devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Oy verme halkın her kesiminden katılım gördü.

Oy verme işlemleri sakin bir atmosferde devam etse de bazı bölgelerde küçük çaplı olayların çıkabileceği ifade ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]