Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç’in 2012 planları

Yanukoviç 2012 planlarını açıklıyor: Gaz anlaşmasında kabahati bulunanlar cezalandırılacak, AB ile üyelik anlaşması imzalanacak. Yanukoviç bu konudaki açıklamalarını, “Sobornist-Bütünlük” günü kutlamaları sırasında Palats Ukrayina salonundaki konuşması sırasında yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Ukrayna gaz alımı için 2009 yılında imzalanan komplo anlaşmasının esiri oldu. Devlet milyarlık zararı çekiyor. Bize büyük bir borç yükü kaldı. Hiç abartmadan söylüyorum: Bu dev borç Ukrayna’nın milli varlığını tehdit ediyor” dedi.

Yanukoviç “Kim olursa olsun, Ukrayna’yı yıkılmaya terk edenler cezasını çekmelidir” diye sözlerine ekledi.
Başkanın konuşmasında AB ile imzalanması beklenen üyelik anlaşması da vardı. Anlaşmanın 2012 yılında imzalanacağını belirten Yanukoviç,  bu bağlamda insan haklarına da değindi. “İnsan haklarına saygının demokratik bir Avrupa ülkesinin olmazsa olmazıdır” derken, Ukrayna’nın bu konudaki ihlalleri izleme ve kontrolde hassasiyetini artıracağını da ifade etti.

Başkan Yanukoviç, ülkenin modernizasyonu politikasının Ukrayna’yı bütünleştireceği tezini de dile getirdi.

Sobornist töreninde eski devlet başkanları Kravçuk, Kuçma ve Yuşçenko’nun da hazır bulundu.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]