Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Azeri

Azeri gençler Ermeni tasarısını Kıyiev’de protesto etti

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği ve Uluslararası Demokrasinin Nabzı İçtimai Birliği tarafından organize edilen etkinliğe, yaklaşık 70 kişi katıldı.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de yaşayan bir grup Azeri genç, Fransa Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yaptı. Fransa Senatosu’nda bugün oylanacak, sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan tasarıya karşı gösteri yapan gençler, yazdıkları itiraz mektubunu Fransa Büyükelçiliği’ne verdi.

Eyleme katılan Azeri gençler, ellerinde Azerbaycan bayraklarının yanı sıra; “Tarihi sahtekârlığa karsıyız”, “Ermenilere destek eşittir terörizme destek” yazılı dövizler taşıdı.

Ağızlarını siyah bantlarla kapatan Azeri gençleri, “İfade özgürlüğü nerede?” pankartı açtı.

Çifte standartlara karşı olduklarını belirten gurup Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy adına insan haklarına aykırı bu kanun kabul edilmemesi için yazdıkları itiraz mektubunu Fransa Büyükelçiliği’ne verdi.

Söz konusu mektupta “Tarihi tarihçiler araştırmalı” şeklinde Fransa Senatosu’na da seslenen gençler, Avrupa’da demokrasinin başını çeken ülkelerden biri olan Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını desteklemesinin Fransa tarihine kara bir leke olduğunu bildirdi.

Azeri gençlerin mektubunda; “Fransa ve Ermenilerin bu uydurma talepleri büyük tarihe ve medeniyete sahip olan Türk halkına leke süremez. Başta Sarkozy olmak üzere bütün Fransa parlamentosunu hakka ve adalete çağırıyoruz” ifadesi yer aldı.

Türkiye’ye destek için elçilik önünde toplanan ve gösteri yapan Azeri gençler eylemden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]