Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Adalet Bakanı Lukaş’ı kaçak Yanukoviç’in talimatları yaktı

Ukrayna’nın eski kaçak lideri Viktor Yanukoviç döneminde Adalet Bakanı olan Olena Lukaş, meydan hadiseleri sırasında işlediği suçlardan dolayı yakalandı.

O dönemde görevini kötüye kullanan Lukaş, 2013-2014 yılında dönemin Başbakanı Nikolay Azarov’un kabinesinde görev yapmıştı.

Yanukoviç’in 23 Şubat 2014’te Rusya’ya kaçması akabinde Lukaş, 27 Şubat’ta adalet bakanlığı görevinden alınmıştı.

Ukrayna Başsavcılığı 28 Şubat’ta 18-22 Şubat tarihleri arasında meydan eylemcilerine karşı işlediği suçlardan dolayı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Ancak o kayıplara karıştı tıpkı diğer bakanlar gibi. Mart ayında da Avrupa Birliği ve Kanada, Lukaş’ı mali yaptırımlar yapılacak üst düzey Ukraynalı yetkililerin listesine aldı.

Ukrayna Başsavcılığı, 28 Mayıs 2015’te ise Lukaş hakkında; devleti zarara uğratmak, evrakta sahtecilik, büyük ölçekli yolsuzluk, görevini kötüye kullanmak, kamu fonlarından zimmete para geçirmek suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Lukaş ayrıca, SBU’nun resmi sitesinde aranalar listesinde de yer alıyordu. Bugün gözaltına alınan Lukaş hakkında savcılık 12 yıl hapis cezası istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]