Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna istihbaratı, eski Adalet Bakanı Lukaş’ı gözaltına aldı

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) çalışanları, ‘Meydan Hadiseleri’ sırasında halka karşı işlediği suçlar ve yolsuzluk iddialarından dolayı aranan eski Ukrayna Adalet Bakanı Olena Lukaş’ı gözaltına aldı.

SBU’dan yapılan açıklamada, bugün yapılan bir operasyon sonucunda Adalet Bakanı Lukaş’ın gizlendiği yerde yakalandığı bildirildi. İstihbarat elemanları Lukaş’ı gözaltına aldıktan sonra araç içerisinde cep telefonu ile bir görüntüsünü çekerek SBU’nun resmi sitesinde paylaştı.

Video kaydında eski Bakan Olena Lukaş, “Benim adım Olena Lukaş. Bugün 5 Kasım 2015. Ben şimdi Kiev’de gözaltına alındım. Ukrayna Güvenlik Servisi ekipleri şimdi ben ifademi alınması için başsavcılığa götürecek. Bana baskı yapılmadı ve zor kullanılmadı. Gayet insani bir şekilde konuştular ve davrandılar. Her şey sakin ve toleranslı bir şekilde gerçekleşti. Hiçbir şekilde haklarım ihlal edilmedi. Gözaltı işlemimi gerçekleştiren memurlardan herhangi bir şikâyetim yok.” diyor.

SBU yetkilileri resmi gözaltı prosedürlerinin tamamlanması için Lukaş’ı, Ukrayna Başsavcılığı’na teslim etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]