Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sibirya soğuğu Ukrayna’yı vurdu: 12 ölü

Ukrayna bir anda bastıran zemheri sebebiyle 12 kişi donarak can verdi. Hayatını kaybedenlerden 8 kişinin sokaklarda donmuş halde bulunduğu bildirildi.

Aşırı soğuklar nedeniyle ölüm haberleri ülkenin güney doğusundaki Lugansk bölgesinden, kuzey batısındaki Rovno, kuzeyindeki Sumı, ortasındaki Dnepropetrovsk ve doğusundaki Zaporoj bölgelerinden geldi. Geçen bir hafta içerisinde soğuk havanın acı bilançosu bildiren Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı, ihtiyaç halleri dışarısında sokağa çıkılmaması ve şehirler arası seyahatlerinin ertelenmesi konusunda uyardı. 27-29 Ocak günleri arasında 339 kişi donma vakalarıyla sağlık kurumlarına başvurdu. Bu vakalardan 285 kişinin tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Ukrayna genelinde evsizler için bin 442 barınak açıldığı ve 24 saat içerisinde söz konusu noktalara gıda ve ısınmak için yaklaşık 5 bin 700 kişi başvurduğu belirtildi.

Bakanlığın bildirdiğine göre 29-31 Ocak arasında ülke genelinde hava sıcaklığının sıfırın altında 23 ila 29 derece arasında değişmesi bekleniyor. Ülke şubatın ilk günlerinde ise sıfırın altında 33’ü görmesi tahmin ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]