Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Güney Kore’den, Ukrayna’daki mültecilere 1 milyon dolarlık yardım

Güney Kore, dünyada çatışmaların yaşandığı beş ana bölgede bulunan ülkelerdeki mültecilere verilmek üzere 9 milyon dolar yardımda bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Güney Kore hükümeti, dünyada çatışmaların yaşandığı beş ana bölgede bulunan Irak, Ukrayna, Güney Sudan, Sudan ve Gazze’deki milyonlarca mülteciye yardım etmek amacıyla 9 milyon dolar değerinde yardım gönderecek.

Bakanlıktan verilen bilgide, Irak’a 5 milyon dolar, Ukrayna’ya 1 milyon dolar, Güney Sudan’a 2 milyon dolar, Sudan’a 500 bin ve Gazze’ye 500 bin dolarlık yardımın yapılacağı belirtildi.

Güney Kore tarafından yapılacak yardımın büyük kısmının, Dünya Gıda Programı (WFP) gibi uluslararası yardım kuruluşları yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı ifade edildi.

Öte yandan Güney Kore’nin, bu senenin ilk yarısında Suriye’ye 10 milyon dolar ve Yemen’e 500 bin dolarlık yardımda bulunduğu kaydedildi.

SEUL | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]